Просветното министерство стартира мащабна акция по привличане и задържане на

...
Просветното министерство стартира мащабна акция по привличане и задържане на
Коментари Харесай

МОН започва акция по задържане на всяко дете в клас

Просветното министерство започва огромна акция по привличане и задържане на всяко дете в клас. В начинанието ще се включат множеството институции, имащи отношение към децата и учениците - шефовете на учебни заведения, обществените служби, общините, даже Министерство на вътрешните работи. До 20-ти август във всяко обитаемо място у нас би трябвало да има образуван екип от представители на въпросните институции, които ще стартират да търсят необхванатите в детските градини и учебните заведения деца. Това планува механизмът за задържане на децата в клас, показан през днешния ден от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, просветния министър Красимир Вълчев и шефа на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев.
" Образованието е главен приоритет на това държавно управление. Не си припомням друго държавно управление с съответна цифра, която е към 330 млн. лева на година да усилва учителските заплати ", разяснява министър председателят Бойко Борисов. Той бе безапелационен, че всяко едно дете в България би трябвало освен да посещава учебно заведение, само че и да излиза оттова образовано, да чете и написа. Само това подсигурява и просперитета на стопанската система и страната, счита министър председателят.
" Държавата би трябвало да е на терен с цялата си мощност, би трябвало да създадем безусловно всичко - от наказания до подкрепящи ограничения, които да върнат децата в учебно заведение ", разяснява и Томислав Дончев. Той цитира данни, съгласно които сега не вървят на учебно заведение 5% от българчетата, 25% от ромските деца и 10% от турски генезис. По думите му в случай че всички те не бъдат обхванати от просветителната система, след време няма да могат да се включат в пазара на труда и ще тежат на обществената система. Според премиера Борисов пък това води след себе си заплахата от етнически опълчения, по тази причина единственото допустимо решение е да " задължим фамилиите да изучат децата си ". " Ще се показваме там, където има потребност от нас, нашата роля ще е деликатно да принудим родителите да дадат децата си на учебно заведение ", заключи присъединяване на полицията и вътрешният министър Валентин Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР