Просветното министерство ще предложи обучението в електронна среда да се

...
Просветното министерство ще предложи обучението в електронна среда да се
Коментари Харесай

Предвижда се провеждането на електронно обучение и по време на грипните ваканции

Просветното министерство ще предложи образованието в електронна среда да се случва и по време на грипните ваканции. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на съвещанието на отрасловата комисия в Народното събрание.

В бъдеще е неизбежно използването на образованието в електронна среда и посредством електронни запаси, акцентира Вълчев. Той добави, че то си има и своите дефицити и никога не може да замести присъственото образование в учебно заведение. Следващите години и десетилетия системите на образованието ще продължат да реализират обучителния развой на първо място в обичайна класна стая, само че доста повече учениците и студентите ще употребяват електронни платформи.

Според министъра няма опрощение в бъдеще по време на грипните ваканции да не се организира онлайн образование.

"Затова ще предложим със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение, който сме предложили за публично разискване, едно допълнение, което да ни даде учредения образование в електронна среда да се случва и по време на по този начин наречените грипни ваканции ", сподели той.

По думите му в бъдеще, в случай че би трябвало да се организира електронно образование, то в доста по-голяма степен би трябвало да бъде синхронно.

"В момента стартирахме с краткотрайни правила, нормално в заповед. От такава уредба има потребност, защото става въпрос за напълно нова организация на работата и образователния развой. Системата сама откри в придвижване салдото сред синхронно и асинхронно образование, сред избора на електронни платформи и запаси. Това, което ще създадем по плана "Образование за утрешния ден " през идващите години е да имаме безвъзмездни споделени електронни просветителни запаси. В момента създаваме и стратегическите документи за това ", посочи просветният министър.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР