Просветният министър Красимир Вълчев ще търси дисциплинарна отговорност на шефката

...
Просветният министър Красимир Вълчев ще търси дисциплинарна отговорност на шефката
Коментари Харесай

Сурови наказания заради секс скандала с малки ученици в Перник


Просветният министър Красимир Вълчев ще търси дисциплинарна отговорност на шефката на просветителния инспектират в Перник Ваня Коконова, тъй като без да пита е разрешила локална фондация да организира образование по полово обучение в 4-ти клас, оповестява Монитор.

В резултат на това 10-годишни деца учили детайлности за мъжката и женска полова система, а по-късно обучителите ги насърчавали да нарисуват наученото.

По думите на Вълчев в Перник са работили по неволя и липса на сензитивност по въпроса.

Той напомни, че предходната година той е изпратил писмо до просветителните инспекторати, че би трябвало да се въздържат и да подхождат с нерешителност при сходни тематики.

"На началника на районното ръководство на образованието в Перник, на който не съм давал позволение да разреши сходно образование, са му по - значими други неща в сравнение с моите нареждания, по тази причина ще ѝ потърся дисциплининарна отговорност. ", съобщи Вълчев.

Той изясни, че е изискал започват дисциплинарно произвеждане, по тази причина че началникът на районното ръководство не се е съобразил със заповедта му.

"Настоявам за наказване, защото имам чувство, че постоянно се преценяват с други фактори, а не с това, което съм наредил. ", сподели още министърът.

Според него районните ръководства не би трябвало да бъдат уредниците на сходни самодейност, даже и те да са по избор на родителите. В тази случаи самите те могат да се заемат с провеждането им.

Вълчев добави, че няма ранно полово обучение в българските учебни заведения, има обособени тематики в по-горните класове и са съобразени с възрастта на учениците.

По мотив дефицита тук-там в детските градини и наложителния обсег и на 4-годишните в предучилищна възраст пък Вълчев изясни, че плануваните средства за градежа на нови забавачки ще решат казуса.

"До две години можем да изградим или да стартираме построяването на нужния брой детски градини, с цел да обезпечим местата за 4-годишните ", съобщи просветният министър.

Според данните, с които МОН разполага, няма да има дефицит тук-там, даже и при покачвания обсег, който се чака. "

Нашата прогноза е, че само в София до три години ще остане подобен дефицит ", сподели Вълчев и добави, че даже да се преодолее този проблем градежът на нови детски градини не би трябвало да стопира, с цел да намалее междинната пълняемост в групите и да няма предучилищни групи в учебните заведения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР