Простудните заболявания започват постепенно да навлизат в своя сезонен апогей

...
Простудните заболявания започват постепенно да навлизат в своя сезонен апогей
Коментари Харесай

20 златни рецепти на Ванга срещу вируси

Простудните болести стартират последователно да навлизат в своя сезонен разцвет с идването на студеното време. Вниманието е ориентирано с изключение на към ковид и към грипа. Още повече че голям брой информации сочат, че двете болести мъчно се разграничават и могат да бъдат комплицирани.

Преди обстановката да ескалира и да посегнем към антибиотиците, рецептите на баба Ванга могат да бъдат наш пръв асистент в битката с подлите признаци на вирусните болести. Благодарение на нейните наследници те са съхранени и 25 години след гибелта на великата пророчица и лечителка.

Ванга препоръчвала, който има хрема, да изяде една сурова глава лук. За тези, които страдат от зной, казвала: „ Да наберат 30 листа подбел, да ги слагат под дърво леко да завехнат и всяка вечер две от тях да се топят в мощна ракия и едното да се поставя на гърдите, другото – на гърба. И по този начин до момента в който се изхарчат всичките листа “. Против кашлица и дефицит на въздух феноменът от Рупите дава следната рецепта. 130 г хвойнови топчета (счукани), 130 г зехтин, 130 г мед се смесват. Престоява 15 дни. Пие се по 1 супена лъжица на ден.
Срещу кашлица Ванга има още три решения. При първото се вземат един сварен и изстискан лимон, 2 с. л. мед и 2 с. л. зехтин. Всички съставки се смесват и се пие по 1 ч. л. 3 пъти на ден. При второто в един литър вода се поставят 100 г липов цвят и се вари, до момента в който остане на половина. Пие се като чай, само че не мощно парещ. При третото се сварява една глава лук, вземат се 5-6 счукани ореха, една ябълка, един картоф, една кафеена лъжица мед и 5-6 зрънца синап. Прецежда се и се изпива за един ден. Против бронхит и бронхопневмония петричката пророчица предлага да се надупчи хартия като брашнен чувал, да се намаже с мед и да се лепва едно парче на гърдите, а друго на гърба. Така би трябвало да се преспи една вечер. Ванга има рецепта и единствено против бронхопневмония. При нея се смесват по равни елементи зехтин, ракия и мед. Разклаща се в шише сместа до цялостно разтрошаване на меда и се пие 3-4 пъти дневно.

Против кашлица, бронхит и бронхопневмония Ванга има още едно оръжие. Две глави кромид лук, два картофа и две ябълки се сваряват, като на кромида се смъкват люспите. Вари се в един литър вода, до момента в който картофите омекнат добре. Пие се три пъти дневно. Отново против бронхит и за разчистване на задръстени гърди Ванга поучава да се свари живовляк като чай и да се пие седмица. Когато кашлицата и бронхитът са при децата, Ванга споделя по този начин: да се опържат яйца и да се сложат на гърдите му да преспи с тях.

Против зной пророчицата поучава в 6 чаени чаши вода да се сварят 6 глави лук, 6 счукани ореха и 3 зърна карамфил. После се прецежда и се пие три пъти по 1 с. л. дневно.
Изключително значимо е противодействието на простудата. Защото, както споделят старите хора, всички огромни неприятности идват тъкмо от нея. Против мощна настинка Ванга споделя да се сипе мед в чинийка, а с дланта да се топи и обтрива болното място, като кожата се дърпа, все едно се отлепва при всяко обтриване, до момента в който медът на дланта не побелее като мая. След това мястото се намазва с ракия и се спи в затоплена стая. Настинката също е слабост на човек за доста дебнещи болести след това. Сложете краката в примес от топла вода, оцет и сол. След това намажете ходилата с йод, направлявала Ванга.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР