Простреляният в столичния жк Манастирски ливади е Петър Христов, собственик

...
Простреляният в столичния жк Манастирски ливади е Петър Христов, собственик
Коментари Харесай

Кой бе застреляният бизнесмен Петър Христов

Простреляният в столичния жк Манастирски ливади е Петър Христов, притежател на " Лактима Балкан ". Собственик е също на холдинга „ Пропъртис Мениджмънт Груп”, който сплотява сдружения от хранително-вкусовата индустрия, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултанстски компании.

Стрелбата е станала пред офис. Прострелян е в гърдите, изходната рана е в гърба. Личният му водач го е закарал във ВМА, където след 30 минути в реанимация, губи живота си.



Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 година в Силистра, където майка му била учителка. Израснал е в Самоводене, където приключва главно обучение. През 1983 година е признат в Средно сержантско военно учебно заведение „ Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в пробната паралелка на Министерството на защитата, която приключва с отличие.





После стартира работа в министерството и е признат във ВНВУ „ Васил Левски”. Завършва висшето военно учебно заведение в остарялата столица през 1991 година и същата година напуща армията. През 2000 година приключва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия.



Една от най-загадъчните страници в живота му е решението да замине за Афганистан и да се бие за съветската войска против муджахидините, написа преди години БЛИЦ . Издадено му е особено позволение, с цел да може да стане част от фамозната 40-та войска. Там Христов прекарва година и половина и завързва огромни другарства. Самият той обаче не желае да разяснява тази част от своя живот. Негови близки настояват, че от борбите там има белег на рамото. Срещу него са стреляли с ракети „ Стингър” до момента в който е бил на съветски хеликоптер.





Връщайки се в България, младият Петър обаче заварва демокрацията с всичките й плюсове и дефекти. Захваща се да продава на сергия за няколко месеца. После основава охранителната компания „ Дито”.

Великотърновският предприемач Петър Христов, става прочут в цяла България откакто подари над 200 хиляди лв. за лекуването на ударената от джипа на пияния Стависки Мануела Горсова.


Името на Христов беше забъркано и около делото против някогашния началник на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, като се твърдеше, че Тодоров му предоставял информация за хода на знакови следствия.



Създадената от него тогава охранителна компания „ Дито”, съществува и до през днешния ден. Така последователно търновецът учредява верига от компании. От 1993 година до 2004 година основава контакти и съветва огромни компании. Дейността се разраства и Христов се захваща и с интернационалните сътрудници като основава холдингова конструкция от група компании, които доближават до забележителната численост от към 80 компании.През 1996 година приватизира млекопреработвателното дружество „ Лактима” във Велико Търново. Днес това е едно от добре работещите предприятия в района. В него работят към 100 души и в съпътстващбизнес има още към 200 работни места. Чрез холдинга „ Пропъртис Мениджмънд Груп Холдинг”, Христов последователно преструктурира целия си бизнес в разнообразни профили на стопанската система – икономически услуги, занимания, търговия, финансова компания, капиталова компания, промишленост и други

Разстрелът на предприемача Петър Христов може да се преглежда и като провокация против страната , тъй като това е третото огромно нападение в " Отсечката на гибелта " до държавното трасе в София.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи даде извънредни детайлности за случилото , а паралелно с него информация изнесе и шефът на Министерство на вътрешните работи, който загатна,че Христов може да е разстрелян, тъй като е съдействал на полицията .

В същото време стана ясно, че минути преди да бъде разстрелян показно, предприемачът Петър Христов разговарял по телефона с майка си Момка Манолова. Двамата се чули към 9 часа, както всекидневно всеки ден. „ Мамо, обичам те! “ , били последните думи на предприемача.

Малко по-късно се разбра и за горещата диря, че Министерство на вътрешните работи търси скривалището на убиеца , който евентуално е използвай снайпер за покушението и се е бил скрил във висока постройка наоколо до офиса на предприемача.

По-рано през днешния ден проговори и един от най-близките другари на Петър Христов и разкри нова информация за убития бизнесмен, както и какъв бил бизнесът му в Израел .

Появиха се и сърцераздирателни детайлности от персоналния живот на убития Петър. Само преди година той бил на върха на щастието, а фотоси демонстрираха фамилията му .

И до момента в който всички се питат какво се е случило, че да се стигне до следващото безчовечие президентът Румен Радев свика незабавно министъра на вътрешните работи Валентин Радев и основния секретар на министерството Младен Маринов .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР