Прострелялият се в сряда привечер с личното си оръжие бивш

...
Прострелялият се в сряда привечер с личното си оръжие бивш
Коментари Харесай

С куршума в корема Анев засегнал и белите дробове, в кома е

Прострелялият се в сряда по здрач с персоналното си оръжие някогашен национал по биатлон Красимир Анев е в тежко положение и лекарите във ВМА не престават да се борят за живота му.

36-годишният самоковец е подложен в медикаментозна кома. Според информация на “24 часа ” повода за това е, че патронът, който Анев е изстрелял в корема си, е минал и през гръдния панер. Той е засегнал белите дробове.

Това е довело Анев до положение на пневмоторакс. При него има съществуване на въздух или различен газ в междуплевралното пространство и надлежно това може да съставлява сериозна заплаха за живота.

След получен сигнал в полицията Анев бе открит в сряда към 19 часа в региона на язовир “Дренов дол ” край Кюстендил. Установено бе, че досегашният деен състезател се е прострелял в корема със законно притежавания от него револвер.

След като приключи кариерата си в биатлона, Анев стана преди 3 година инструктор по физическа подготовка на служещите във Военновъздушните сили.

Първоначално колата за спешна помощ взела курс от мястото на прострелването към “Пирогов ”. Оказало се обаче, че най-хубавият гръден хирург в болничното заведение е в отпуск. Затова Анев бил пренасочен към Военна болница.

Според една от версиите той се е прострелял съзнателно. Ден преди да се стигне до случая, Анев разгласява дълбокосмислен пост във фейсбук. Той разяснява мисълта на писателя Павел Вежинов “Всяко изменничество стартира с доверие ” с думите “абсолютна истина ”.

През 2017 година биатлонистът и приятелката му Красимира станаха родители на момиченце. Впоследствие се разделиха.

Анев е един от най-успешните български биатлонисти в историята. Става европейски първенец за юноши и мъже в самостоятелната дисциплинираност на 20 километра. Участник е на 3 олимпиади - Ванкувър 2010, Сочи 2014 и Пьонг Чанг 2018. В международната купа най-хубавото класиране на самоковеца е 4-о място в всеобщия старт на 15 километра при започване на 2015 година в Оберхоф (Гер).

Анев обаче бе в съвсем непрестанен спор с управлението на федерацията. Оплакваше се, че е неглижиран за сметка на други. Затова и в края на кариерата си се готвеше настрана от националния тим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР