Пространството около НДК ще се превърне в сцена на празника

...
Пространството около НДК ще се превърне в сцена на празника
Коментари Харесай

Илина Тодорова, диригент на Радиодеца“: Начинът да се съхранява българската култура е чрез децата



Пространството към НДК ще се трансформира в сцена на празника на българската култура и просвета и славянската книжовност. От 17.00 часа до 20 часа, в парка зад Двореца, стартира празнична стратегия навън с присъединяване на музикалните сформира на БНР, именити български музиканти, актьори и художници.  Музикалните сформира на БНР ще свирят единствено българска музика.

Вокална група „ Радиодеца “ също ще се включи в концерта. В изявление за предаването „ 12+3 “ диригентът на групата Илина Тодорова сподели: „ Съставът ще пее 30 минути. Това е доста труд за децата, тъй като детските песни са и доста краткотрайни. Ще се извършва най-хубавото от българските детски песни от Фонда на БНР, които ние сме възстановили, създали сме по нов, актуален метод и успяхме да запалителен първо нашите деца да ги пеят и мисля, че успяхме да запалителен и слушателите и феновете на концертите ни, тъй като методът да се съхранява българската просвета е посредством децата ".

Тодорова показа, че доста мъчно се пишат детски песни: „ Трябва да призная упоритостта на нашия музикален продуцент Доротея Петрова, която търси песни от цяла България. В програмата ни се озоваха няколко такива песни и довечера ще осъществим една напълно нова ария “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР