Просто (по)чувствай... е почти всичко, което може да се каже,

...
Просто (по)чувствай... е почти всичко, което може да се каже,
Коментари Харесай

Просто почувствай... музиката на Дарина Златкова и Петър Миланов от недрата на Родопите днес

" Просто (по)чувствай... " е съвсем всичко, което може да се каже, когато става дума за музика... Но, в случай че приказваме за нещо същинско и достоверно, лишено от претенциите на всеобщите продукции, тогава можем да прибавим " Just feel… " – един албум с напълно авторска музика, въодушевена от достоверни фолклорни претекстове от непознати песни от Родопите .

При основаването му неговите създатели: вокалистът Дарина Златкова – дълготраен реализатор в Ансъмбъл " Филип Кутев ", вокалист на етно фюжън групата IRFAN и част от вокален квартет ЮДИТ, и инструменталистът Петър Миланов , който работи в разнообразни планове – в спектакли на Камен Донев, в разнообразни обединения: Акустично дуо " Белева и Миланов ", " Гло Бал Кан ", както и с хор " Мистерията на българските гласове ", Лиса Джерард и други, показват своята позиция за звученето на открити от тях в сборници мостри, оставени генерации преди нас . Дарина създава тези претекстове както мелодично, по този начин и текстово, в същата стилистика.
Поставени в подтекста на аранжиментите на Петър Миланов , композициите основават чувството за деликатна и интимна среща сред минало и настояще. Ценни хрумвания за концепцията за звученето на плана дава и неговият тонрежисьор Милко Михайлов .
Друга изключителна полезност на музиката в този албум е, че при записите се залага напълно на живи принадлежности – китари, контрабас, бас китара, тамбулир.
Идеята на двамата музиканти е да бъдат естествени и откровени в музиката си. Мечтаят тя да доближи до сърцата на повече модерни хора, които осъзнато или – не, търсят да открият в актуалната музика и реализатори нещо същинско за себе си. Затова Дарина и Петър приготвят два клубни концерта – в София (26 септември, Sofia Life Club) и в Пловдив (27 септември, Bee Bop Cafe). За да обогатят звученето на композициите онлайн, те прибавят сет от ударни принадлежности, както и щрайх квартет . Така на сцената дружно с тях ще излязат Людмил Стойнев (китари, цигулка, аранжименти за щрайх квартет), Борис Таслев (контрабас), Иван Цонков (ударни инструменти), Гергана Маринова (цигулка), Мария Анева (цигулка), Анна Драганова (виола), София Радилова (виолончело).
В програмата ще бъдат включени и няколко нови композиции, които не попадат в албума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР