Просто нямахме начини да решим проблема по мирен пътРуският президент

...
Просто нямахме начини да решим проблема по мирен пътРуският президент
Коментари Харесай

Владимир Путин: Операцията се развива успешно

Просто нямахме способи да решим казуса по кротичък път

Руският президент Владимир Путин увери през днешния ден, че неговата военна интервенция в Украйна е сполучлива и акцентира, че Москва няма да разреши прилежащата страна да стане “плацдарм” за нападателни дейности против нея, съобщи Франс прес.

Путин съпостави лавината от западни наказания и порицания, засягащи съветската стопанска система, спортисти и културни среди, с “антисемитските погроми”, като осъди държанието на Запада.

“Операцията се развива сполучливо, спазвайки прецизно авансово откритите планове”, съобщи Путин в тирада, излъчена по малкия екран. Той акцентира още веднъж, че няма желание да окупира Украйна. Според него офанзивата е почнала, тъй като “всички дипломатически варианти” са били изчерпани. “Просто нямахме способи да решим казуса по кротичък път”, добави съветският водач и увери, че има “всички аргументи да вярва”, че на украинска територия са се разработвали “компоненти за биологически оръжия”.

Путин съобщи също, че не е можел повече да толерира “годините на заплашване на популацията на Донбас”.

През последните осем години силите на Киев се борят против подкрепяни от Москва сепаратисти в рускоезичните източни елементи на Украйна, напомня Франс прес.

Според съветския президент Украйна “се е готвела за принудителен сценарий”. Започването на атака против Донбас и полуостров Крим, анексиран от Москва през 2014 година, “беше единствено въпрос на време”, акцентира Путин. “Нямахме различен вид, с цел да се защитим”, съобщи той. “Няма да позволим Украйна да служи за плацдарм за нападателни дейности срещу Русия”, добави президентът.

Операцията в Украйна “е единствено опрощение за Запада, с цел да наложи нови санкции”, съгласно Путин, който порица “съзнателната дълготрайна стратегия”, целяща да отслаби и възпира Русия.

“Подобни дейности имат всички характерности на агресия”, означи съветският президент, като упрекна Запада, че желае да трансформира Русия в “слаба и подвластна страна”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР