Просто Холивуд…Когато преди шест години MGM купиха правата за филмирането

...
Просто Холивуд…Когато преди шест години MGM купиха правата за филмирането
Коментари Харесай

Филм по Metro 2033 може и да няма

Просто Холивуд…
Когато преди шест години MGM купиха правата за филмирането на „Метро 2033“, мнозина почитатели на поредицата за Артьом и света на пост-апокалиптична Москва почувстваха, че фантазията им се сбъдва. Но през днешния ден тази фантазия се отдалечи доста, а повода за това е американското кино студио и сценаристът на кино лентата. Това разбираме от vg24/7.

Оказва се, че Ф. Скот Фрейзър (xXx: Return of Xander Cage), който, както към този момент ви съобщихме се е заел и със сюжета на бъдеща кинадаптация по Gears of War е решил да „американизира“ „Метро 2033“ и да придвижи събитията от Москва във… Вашингтон. Така се губи целия смисъл на романа, нали? И изобщо, както разбираме от думите на създателя на поредицата Дмитрий Глуховски, не е единствено това било повода да си изиска назад правата, които му били върнати.

„Проектът с MGM по работата по кино лентата и сюжета ни доведоха до задънена улица и правата ми бяха върнати“, изяснява Глуховски пред медията. „Така че сега приказваме с нови продуценти за възможна акомодация, само че това е доста дълъг и сложен развой. Аз към момента съм оптимист обаче. Ще забележим дали появяването на Metro Exodus няма да придвижи нещата малко и може би да има развиване тук“.

Това звучи в действителност обезсърчаващо, само че пък толкоз холивудски.

„Част от чара на света на „Метро“ е какъв брой органично съветски е той, подложен в сърцето на Москва, в сърцето на метрото, което придобива още по-голямо значение в качеството си на заслон от нуклеарния апокалипсис, както и с тази загадка, употребена единствено от държавното управление линия. Дори и оттатък изискванията на ситуацията, „Метро 2033″ е история, която е наситена с метафори. Това е история за трабализмите и национализмите, за сменения боязън от чужденеца“, разяснява напълно на място Кърк Маккийнд от vg24/7.

„Множество неща просто не са си на мястото, сложени в средата на Вашингтон. Нацистите не са си на мястото, комунистите пък напълно, както и „черните“. Вашингтон в основата си е „черен“ град. Но това изобщо не е алюзията, която желаех да направя. Това е метафора за общата ксенофобия, само че по никакъв метод не е коментар по отношение на афро-американците. Така че това просто не работи. Те подмениха „черните“ с някакви инцидентни чудовища, и защото те не наподобява по никакъв метод като хора, цялата история за ксенофобията просто не работи, която пък за мен е от извънредно значима, който съм уверен интернационалист. Те трансфораха всичко в нещо много незадълбочено и общо“, приключва Глуховски.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР