Проституцията е традиция в тези индийски села. В продължение на

...
Проституцията е традиция в тези индийски села. В продължение на
Коментари Харесай

Селата на проститутките в Индия: една мрачна традиция

Проституцията е традиция в тези индийски села. В продължение на десетилетия дамите тук си изкарват хляба посредством предложение на секс услуги, написа в собствен материал „ Дойче Веле “.

„ Бях на 15, когато започнах да разбирам защо става въпрос. Разбрах какъв брой сме небогати. Така започнах и аз “, споделя Рачна (името е променено по нейно желание).

Тя е на дъното на кастовата система в Индия, както и множеството хора в прилежащите села.

„ Малките ми братя и сестри непрекъснато трябваше да просят. Никога не сме имали естествена къща, нямаме земя, нямаме парцели. Нищо “, прибавя тя. 

Подобно на мнозина в селото, всички те имат задължения, поради които други дами от фамилията й са принудени да проституират. На 15 години Рачна поема „ занаята “ от майка си.

„ Стана ми ясно, че това е единственият метод да изкарваме пари и да оцелеем. Един ден ѝ казах: „ Не желая ти да се занимаваш с това “. Аз ще се погрижа. Оттук-нататък аз ще устоявам фамилията “.

Парите са значими в този регион и носят самопризнание от мъжете. „ Тези, които печелят пари, са мощни. Жените ни са мощни. Те са опората на фамилията, те командват “.

Съпрузи, татковци и братя вземат участие в секс търговията. Те работят като сутреньори, само че и се грижат за децата. Така е от много време. Подобни села има из цяла Северна и Централна Индия. Преди са били обитаеми от номади, изкарващи хляба си като танцьори и жонгльори. По време на английското колониално ръководство им не разрешават този метод на живот. Стереотипите, обаче, са живи и до през днешния ден.

Намирането на постоянна работа е съвсем невероятно за дами като Рачна. Това е циничен кръг, изпълнен с принуждение.

„ Когато бях доста дребна, имах клиент в Мумбай, който се отнесе извънредно с мен. Не ми заплати даже. Преби ме, цялата бях в синини. Даже ми взе облеклата. Тичах след него, само че не можах да си ги върна ", споделя дамата.

Стотици хиляди дами имат ориста на Рачна, а тази остаряла процедура продължава и през днешния ден.

Гуду Нагар се бори да прекъсне този цикъл. Той е работил интензивно, с цел да стане преподавател. И споделя: ключът е в образованието. „ В някои фамилии към този момент се виждат резултати. Едно момиче даже съумя да си откри работа в полицията в Джайпур – най-близкия огромен град “. Друго семейство има няколко деца с медицински специалности. Едно от момчетата е лаборант. Две девойки учат. Една от тях се готви за доктор. В тези фамилии нито една жена не е секс работничка “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР