Простете на автора, че в големите политически напрежения решава да

...
Простете на автора, че в големите политически напрежения решава да
Коментари Харесай

Цветанов обяви, че е с различна ценностна система от Борисов

Простете на създателя, че в огромните политически напрежения взема решение да обърне внимание точно на Цветан Цветанов. Но в това да обръщаш внимание на Цветан Цветанов има журналистически дълг, който ще схванат единствено естетите, а не баналните видове, които наблюдават политиката по този начин като че ли нещо би имало по-голям смисъл от това понякога да се забавляваш с казаното от Цветанов. 
Най-новото: Цветан Цветанов поддържа настояванията за оставка на Борисов като съобщи, че ГЕРБ не е задоволително открита към обществото. Подтекстът евентуално е в това, че от самото начало на участието на Цветанов в ГЕРБ партията е била открита към обществото и повода е било сийяното наличие на Цветанов, само че - уви - той се маха и настъпват ужасяващи времена. Това наличие е спасявало ГЕРБ от множеството несгоди и множеството оставки, то е било като аленото конче на ръката на Борисов и даже да излиза малко по-скъпо прави по-добра работа. Цветанов в действителност е прав: по негови времена спокойно и безшумно се трупаха първокласни жилища, всичко вървеше в едно прелестно движение, в което с цел да се случи изненада трябваше министър председателят да изпадне в тези редки халюцинации и да му се привиди по какъв начин Цецка Цачева в действителност може да завоюва президентските изборите. Но не щеш ли в този момент царството гербово свърши - една година и един апартамент по-късно Борисов би трябвало да си подаде оставката. Иска я индивидът, който сътвори партията дружно с него, по този начин както падащ от канара човек по инстикт дръпва най-близкия надолу, с цел да се сгромолясат дружно. 
Между другото вижте какво сподели Цветанов във връзка с жилището, изтъквам със непокътнат словоред:
" Смятам, че на 55 години имам едно главно жилище, което не е нито някаква къща, нито някакъв дворец ".
Изречението е удивително филологическо предизвикателство.
Първо, какво прави това " считам " при започване на изречението? " Смятам " е дума, която допуска някакво субективно мнение, само че по-късно внезапно се появява откъс от обективната действителност. Цветанов счита, че има едно главно жилище. Така е решил. Вие може да смятате друго. Но той по този начин счита - едно е жилището. Възможно е примерно преценките ви да се разминат - заставате на едно и също място, гледате към едно и също жилище. Той счита, че е едно, вие смятате, че не е. Кой както го види - в случай че смятате разнообразни неща, може да се привикат още минувачи да забележим те по какъв начин считат. Със сигурност обаче притежанието на жилища се измества от обективната действителност към субективната преценка. Кой каквото сметне. 
Кулминацията обаче идва - в следното изречение:
Цветанов съобщи, че има доста по-различна ценностна система от тази на Бойко Борисов . " Имам крепко семейство, не се отхвърлям и не предавам приятелите си, а заставам зад тях ", изясни той. 
Наистина е доста по-различна: Бойко Борисов най-малко е еднообразно неуместен през всичките тези години, до момента в който Цветан Цветанов е по доста разнородни способи.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР