Простатната жлеза е част от мъжката пикочо-полова система. Простатата е

...
Простатната жлеза е част от мъжката пикочо-полова система. Простатата е
Коментари Харесай

Защо мъжете не трябва да отлагат посещението при уролог?

Простатната жлеза е част от мъжката пикочо-полова система. Простатата е андрогенна жлеза и растежът й стартира с производството на тестостерон в пубертета. Често с напредването на възрастта простатната жлеза нараства по размери и притиска преминаващата през него уретра, като предизвиква усложнение в уринирането. Много мъже постоянно подценяват уринарните признаци и ги считат за естествени с напредването на възрастта.Най-често във възрастта към 50 стартират неприятните признаци като постоянно уриниране и ноктурия (често ставане до тоалетната нощем). В множеството случаи се касае доброкачествена простатна хипертрофия или т.нар аденом на простатата.
При такива признаци мъжът би трябвало да посети уролог, защото постоянно сходни са индикациите и при развиване на злокачествено заболяване на пикочния мехур. Според проф. доктор Георг Шатцл, експерт по урология и андрология във Wiener Privatklinik, макар, че признаците са идентични, няма връзка сред двете болести и уголемената простата не води до повишение на риска от рак на простата.
Какво е лекуването при аденом на простата? Австрийският уролог проф. Шатцл споделя още, че най-често лекуването на уголемената простата е медикаментозно, в множеството случаи с алфа-блокери, 5-алфа редуктазни инхибитори и в някои по-особени случаи дребни дози тадалафил. Ако този метод обаче не даде резултат, се постанова хирургическа интервенция. Често при надменно отношение към казуса интервенцията остава единствената опция, ето за какво експертите от урологичното поделение на австрийската клиника Wiener Privatklinik предлагат навременно посещаване при лекаря.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР