Просрочията по студентския дълг в Съединените американски щати миналата година

...
Просрочията по студентския дълг в Съединените американски щати миналата година
Коментари Харесай

Просрочията по студентския дълг в САЩ достигнаха рекордните $166,4 милиарда

Просрочията по студентския дълг в Съединените американски щати предходната година доближават нови върхове от $166,3 милиарда през третото и $166,4 милиарда през четвъртото тримесечие на 2018 година, написа Bloomberg.

Общият % забавяния по този дълг остава на равнища към 11 % от средата на 2012 година насам, само че общият дълг се усилва до рекордните $1,46 трилиона през декември 2018.

Просрочията порастват макар равнището на безработица от под четири %, което подсказва, че мощният трудов пазар не е генерирал задоволително огромен растеж на заплатите, с цел да помогне на американците да покрият по-голяма част от отговорностите си.

Значителна част от студентския дълг е спонсориран от държавното управление, по тази причина има надалеч по-малка евентуално той да навреди на стопанската система по същия метод, по който го направиха жилищните заеми през 2007 година. Но в случай че някогашните студенти не изплащат заемите си, федералният недостиг ще пораства още повече.
 Червена лампа: Рекордните 7 милиона американци изостават с над 3 месеца по автомобилните си заеми
Червена лампа: Рекордните 7 милиона американци изостават с над 3 месеца по автомобилните си заеми

Дори по време на рецесията техният брой не е достигал толкоз високо

Просрочие от 90 дни и повече се счита за " съществено ". Възрастовата група, която най-бързо минава в тази категория, е тази на 40 до 49-годишните.

Цената на висшето обучение се удвои през последните 20 години. Наскоро Федералният запас в Сейнт Луис разгласява материал, с който пита " Заслужава ли си още колежът? ", а отговорът не бе твърдо " да ".

Едно от заключенията е, че що се отнася до струпване на благосъстояние, колежът не способства изключително - или най-малко не още.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР