Просрочените задължения на „Топлофикация София“ към „Булгаргаз“ са нараснали до

...
Просрочените задължения на „Топлофикация София“ към „Булгаргаз“ са нараснали до
Коментари Харесай

Топлофикация София задлъжнява все повече на Булгаргаз

Просрочените отговорности на „ Топлофикация София “ към „ Булгаргаз “ са нарастнали до 100 милиона лв., като единствено насъбраните от септември предходната година до юли на актуалната са близо 52 милиона. Това заяви изпълнителният шеф на газовата ни компания Николай Павлов пред БНР.

Още 27 милиона лв. дължат и топлофикациите в Бургас, Плевен и Враца. Това може да затрудни заплащанията на „ Булгаргаз “ към доставчика ѝ „ Газпром “, уточни Николай Павлов.

" Топлофикация София " следва да заплаща тези просрочени отговорности. Очакваме до края на юли да заплати 40 млн лв., а останалата част до 52 млн, насъбрани през есенно-зимния сезон, би трябвало да бъдат заплатени до края на август ", добави шефът на газовата компания, съгласно който " посланието е ясно: би трябвало да се заплаща ".

Ако не се стигне до заплащане от " Топлофикация ", " Булгаргаз " ще предприеме дейности по наложително събиране на вземанията, стана ясно от думите на Павлов. Той изясни, че столичното сдружение неведнъж е предупреждавано, че би трябвало да си заплати доставката на гориво, с цел да не се постанова " Булгаргаз " да събира вземанията си по правосъден ред.

„ Топлофикационните сдружения образуват близо 40% от приходите на „ Булгаргаз “, което оказва значително въздействие върху финансовата непоклатимост на публичния снабдител и върху гарантирането на газовите доставки за страната. През годините отговорностите им са разклащали финансовата непоклатимост на " Булгаргаз ". Към началото на 2015 година бяха достигнали близо 380 милиона лв.. Към днешна дата са в размер на 127 милиона ", разясни Николай Павлов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР