[Проспект Капитал] Наличието на свежи оборотни средства е в основата

...
[Проспект Капитал] Наличието на свежи оборотни средства е в основата
Коментари Харесай

Подобряване на бизнес резултатите – мисията възможна

[Проспект Капитал] Наличието на свежи оборотни средства е в основата на триумфа при бизнеси с амбициозни проекти за развиване, за разширение на пазарния дял или портфолиото от действия. Независимо от посоката на развиване вероятността от покриване на бърза потребност от оборотни средства нараства. За реализиране на задачите се постанова и потребление на външни източници на финансиране. Ето и няколко обстановки, при които това се оказва нормална и извънредно сполучлива финансова тактика.

Разширяване на главната активност

Ако бизнесът към този момент се е увеличен оптимално, заради което са нужни нови средства за покриване на настоящите разноски – следва да вземем за пример разширение на складова база, закупуване на ново съоръжение и машини, разгръщане на главната активност, излизане на нови пазари, увеличение на потребителската база. Ако бизнесът е обвързван с озеленяване и клиентите не са само физически лица - притежатели на парцели, а на компанията й следва присъединяване в публични планове с поддръжка на общи пространства, здания, предприятия и даже цели квартали, идва време за по-сериозни вложения в съоръжение, което ще разреши по-ефективно и качествено осъществяване на плановете, предвидимо последвано от разширение на бизнеса.

При тези и сходни на тях бизнес обстановки е използвано финансиране от Prospect Capital посредством атрактивния фирмен артикул, осигуряващ опция за лизинг на ново и/или използвано индустриално съоръжение.
- Сумите на кредитиране надвишават 50 000 лева .
- Срокът на продукта е до 36 месеца с закрепена рента за целия интервал на финансиране.
- Ключов фактор е неналичието на ограничаване за остатъчен период на употреба при използвани машини.

Внезапна смяна в посоката на бизнеса

Понякога се постанова смяна в посоката на главната бизнес активност. По-често смяната е съпътстваща – да вземем за пример пред аграрни производител, чиято съществена активност е произвеждане на фураж за животни, стои опцията да развие бизнеса си и да го разшири и с отглеждане на животни. Това би означавало съвсем напълно възобновяване на ресурсите, което включва съоръжение на наличната база, наемане на експерти в екипа за съответната сфера, образование и преквалификация на сегашни чиновници, закупуване на животни, създаване на плантация. Ще се наложи еластичност във връзка с наличните средства и бързо външно финансиране.

Специалният артикул на Prospect Capital " Ипотека – сконто " обезпечава финансови средства за бизнес цели против даване на поръчителство на неподвижен парцел - жилищен, индустриален, търговски и други
- Отпусканите суми са над 100 000 лева . за период от 36 месеца , анюитетно погашение на рента и главница и опция за отстъпка в лихвата в края на интервала при осъществяване на авансово контрактувани условия от клиента.
- Предлаганото финансиране е до 50% от цената на обезпечението . В края на плана, в случай че земеделският собственик е подредил вярно целите си, освен ще успее да върнете заема, само че и ще е направил сполучлива стъпка напред, довела до разгръщане на бизнеса.

Строителство на нов обект

Най-честа потребност от бързи оборотни средства се следи в строителството. Ето един образец – строителният бизнесмен е получил право за градеж, само че към момента не е продал всички свободни жилища в бъдещата постройка. Убеден е, че няма да има проблеми с намирането на купувачи, защото градежът е в издирван регион, а ползата към закупуване на нови жилища на всички места в близост поддържа висок рейтинг и тази наклонност ще се резервира в идващите месеци. Сигурен е, че няма да има проблеми да възвърне инвестицията и то със значителен марж на облагата и подхваща самоуверено първа копка. Само че наличните средства за осъществяване на плана се оказват извънредно незадоволителни. Понякога поръчките са по-бързи и по-спешни от разполагаемите средства, а общоприетоо заплащането следва едвам след приключването на плана, даже постоянно и месеци по-късно. Затова се постанова мостово финансиране, с чиято помощ да бъде приключено строителството и да бъде подсигурено бъдещето на бизнеса.

- Сред източниците на бизнес запаси фирмите могат да разчитат на Prospect Capital с предлагано кредитиране над 50 000 лева,
- опция за гратисен интервал по заплащане на главница,
- закрепена рента за целия интервал на финансиране,
- необятен набор от допустими обезпечения и без такса за предварително погасяване.
- Срокът на продукта е до 12 месеца .
Кредитната линия е изключително подобаваща за поръчителство на покупко-продажби с предстояща бърза възвръщаемост . Това подкрепя бизнеса в основен интервал на потребност от краткосрочна финансова поддръжка, с която да се покрият настоящи разноски в очакване на положителни парични приходи в границите на няколко месеца.

Бизнес и персонални финансови потребности от всевъзможен темперамент

Финансовите артикули на Prospect Capital са подобаващи и при проекти за незабавно отваряне на фамилен хотел да вземем за пример или за озеленяване на площите пред към този момент настоящ туристически обект. Ако при започване на лятото е значимо бързо дотъкмяване на строителството на нов обект, който в края на летния сезон ще се трансформира в база на нов бизнес, обвързван с развъждане на грозде и винопроизводство да вземем за пример. Или при неотложна потребност от средства за главен ремонт, преобзавеждане на офис и домашно простанство, идна женитба или посрещане на нов член в фамилията.

Prospect Capital предлага бързи оборотни средства за физически и юридически лица с непредвидена финансова потребност против ипотека на ликвиден парцел без тежести.
- Клиентът получава бързо авансово кредитно мнение за суми над 50 000 лева ., с анюитетно погашение на рента и главница и без ограничаване на оптималната възраст на кредитоискател и местонахождение на предлагано поръчителство.
- Срокът на заема е до 36 месеца с закрепена годишна рента за целия интервал от 12%.
- Предлаганото финансиране е до 70% от цената на обезпечението , като притежателят на обезпечението може да бъде и лице, друго от кредитоискателя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР