Прословутото решение на 47 Народно събрание за ремонт на украинска

...
Прословутото решение на 47 Народно събрание за ремонт на украинска
Коментари Харесай

България е трябвало да ремонтира македонски Т-72 за Украйна, но не го е направила от липса на мощности

Прословутото решение на 47 Народно заседание за ремонт на украинска военна техника си остава неизпълнено 5 месеца по-късно.

Причината: незадоволителна мощ на ремонтните фабрики, с цел да изпълнят задачата " бързо и качествено ".

" Във времето, в което беше призната тази уговорка на Народното събрание - беше положително и позитивно решение. Но за жалост не беше осъществена концепцията за ремонт на тази техника. Предполагаше се поправяне на техниката по несъмнено количество танкове от прилежаща страна - имам поради Северна Македония, която даде 30 танка Т-72 на Украйна, които трябваше да бъдат ремонтирани. Оказа се, че тези мощности, които има в България, не са задоволителни за ремонт на бърза и качествена подготовка на тази техника ", сподели украинският дипломат Виталий Москаленко в изявление за bTV.

Москаленко изрази мощна вяра, че новият парламент въпреки всичко ще гласоподава решение за даване на действителна военна помощ за Украйна от остарялото си руско въоръжение - гаубици, крупнокалибърни миномети, ракетни системи за залпов огън " Град ", " Ураган ", боеприпаси и снаряди, " които по този начин или другояче постъпват в Украйна ".

Украинският дипломат описа, че последните удари на Русия по Киев едвам не са предизвикали гибелта на брачната половинка му, която се е избавила по случайност.

" Блокът, където аз пребивавам в Киев, се намира на 500 метра от удара, който беше нанесен с ракети по жилищни региони в самия център на Киев. По щастлива случайност жена ми не пострада. Тя е била там - нея я избави това, че тя като всички дами обича да приказва по телефона, и преди да излезе е говорила с другарка. Иначе в случай че беше излязла по това време, щеше да е изумена - по този начин както двама наши комшии. Един мъж беше погубен на кръстовището от парчета на ракетата, а жена-комшийка изгоря жива в автомобил на кръстовището. Това е на бул. " Шевченко " и " Владимирската улица ", сподели той.

Заповедта за нападението е дадена от Москва още на 3-4 октомври, дни преди гърмежа на Кримския мост - случаят на 8 октомври се употребява единствено като предлог за легитимиране на безразборната пукотевица по цивилни цели, разяснява още той.

Виталий Москаленко назова " смешни и невероятни " изказванията на Кремъл за хипотетична " българска диря " в офанзивата против Кримския мост.

" Хайде да си спомним какво приказваха руснаците, когато смъкнаха холандския аероплан MH17 - милиони версии, какви ли не, кого ли не упрекваха. Ясно беше едно - че самолетът беше свален от руснаците. В случая с така наречен български камион, едно мога да ви кажа: всички схващат, че няма никакво присъединяване и никаква българска диря. Активирането на този въпрос провокира избрани вътрешнополитически сили, които отново стартират да приказват, че не би трябвало да предоставяме въоръжение на Украйна и да въвличаме България във войната. Ето какво получаваме вследствие на така наречен българска диря ", сподели той, намеквайки за следващата неуверена позиция на Българска социалистическа партия и Румен Радев по въпроса за войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР