Прословутите слънчеви очила с кръгли рамки и стъкла на Джон

...
Прословутите слънчеви очила с кръгли рамки и стъкла на Джон
Коментари Харесай

Продадоха кръглите очила на Джон Ленън за 183 хил. долара

Прословутите слънчеви очила с кръгли рамки и стъкла на Джон Ленън бяха продадени на търг за близо 183 хиляди $, оповестяват от аукционна къща Sotheby’s. Кръглите очилца са доставени на именития член на Бийтълс през 1966 година, с цел да може той да се приготви за ролята си във кино лентата на Ричард Лестър “Как завоювах войната ”. Малко по-късно Ленън става различим с аксесоара си.

Бившият водач на барабаниста на Бийтълс Ринго Стар – Алън Херинг, който пусна очила за продажба на търг, заявя, че е видял очилата през лятото на 1968 година. В описанието им по време на търга, Херинг отбелязва, че Ленън е оставил тези очила на задната седалка на колата му, когато е слизал от нея. Те, обаче, били счупени, като едното стъкло е излязло от рамката. Тогава водачът попитал дали Ленън желае да резервира очилата и да ги занесе на корекция, само че великият музикант му отвърнал да не се тормози, защото те са единствено за театралният му облик.

По-късно Херинг споделя, че не е носил очилата на корекция и се е старал през годините да ги остави в тъкмо този тип, в който Ленън ги е оставил в колата му.

Първоначалната цена на именития аксесоар бе под 183 хиляди $. От аукционната къща Sotheby’s не загатват името на новия собственик на очилата.

БГНЕС напомня, че на търга беше препоръчана и санкция за паркиране на Ринго Стар. Тя още веднъж бе непокътната от водача Херинг. Глобата за погрешно паркиране в размер на два паунда, написана на името на барабаниста през април 1969 година, през днешния ден се прави оценка на към 1500 паунда. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР