Проследяването на паричния поток, свързан с офшорна фирма, спонсорираща компании,

...
Проследяването на паричния поток, свързан с офшорна фирма, спонсорираща компании,
Коментари Харесай

Братовчедът Ради „изскочи” от къщата в Барселона


Проследяването на паричния поток, обвързван с офшорна компания, спонсорираща компании, регистрирани на адреса на прословутата Борислава Йовчева, води до братовчед на Бойко Борисов. Елена Йончева прикани основния прокурор да проверява така наречен къща в Барселона. Според нея са забъркани трима доближени до Борисов - вторият му братовчед Радослав Иванов, Иван Саздов и Йордан Христов.



В Банкя настояват, че "братовчедът Ради " от години върти бизнеса на Борисов. Иванов държи кафенето "Ипон " и ръководи премиерската компания "Ипон 1 ", откакто Цветелина Бориславова му трансферира активите си. Точно той, премиерската щерка Венета и Румяна Клачар дружно получават от общината позволения за жилищно строителство в банкянското село Иваняне.

Елена Йончева разгласи, че вторият братовчед на Бойко Борисов - Радослав Венциславов Иванов, е обвързван с прословутата къща в Барселона. Водачката на евролистата на "БСП за България " прикани основния прокурор Сотир Цацаров да изследва абсурда при следствието на офшорни сметки и парцели на български политици в чужбина. Тя разгласи, че от Българска социалистическа партия ще му дават документи за компании, регистрирани на барселонската ул. "Францеск Ривалта " 8 - Numin Invest SL и EmaАЗ

Йончева означи, че 1,7 млн. евро са постъпили по сметка на записаната през юли 2013 година Ema BGS SL, чиито шефове са Борислава Йовчева и татко й Георги Йовчев. Средствата са от офшорната Palms Enterprises (Overseas) LTD, номинален притежател на която е безработният кипърец Никос Михайлидис. Проследихме пътя на тези пари и те водят до трима души - братовчеда на Борисов Радослав Иванов, шефа на "Tенис клуб Банкя " ЕООД Иван Саздов и шефа на "Спортни парцели Приморско " АД Йордан Христов, сподели Йончева. Имената на Саздов и Христов към този момент бяха осветлени м.г. Шефът на банкянския тенис клуб е непосредствен сподвижник на Борисов от години и бе ръководител на инициативния комитет, който го издигна за кмет на София през 2005 година

В Банкя от години знаят, че едни от най-важните хора в региона са Радослав, Венцислав и Йордан, познати като Зайците. Те са втори братовчеди на премиера от страна на татко му, разкриха медии през 2013 година Венци даже го е играл персонална защита на Борисов, а Ради държи знаковото кафе в Банкя "Ипон ". Занимава се със строителство, има първокласни комплекси, а локалните под сурдинка настояват, че е подставено лице, ръководещо парцелите на Борисов.

Радослав Венциславов Иванов сега е началник на охранителната "Ипон 1 ". Фирмата е на Борисов, до момента в който той не става основен секретар на Министерство на вътрешните работи, по-късно трансферира собствеността на Надка Маринова и Цветелина Бориславова. Впоследствие дяловете на Бориславова са трансферирани на братовчед му, а Маринова е заличена като шеф на "Ипон 1 " на 31 декември 2018 година Радослав Иванов е в управата на още петнайсетина сдружения. Връзката му с Иван Саздов е сдружението "Бетон-2 "ООД.

През 2017 година "братовчедът Ради " и премиерската щерка Венета дружно с Румяна Клачар уведомяват, че са получили позволение за жилищно строителство в банкянското село Иваняне. Като лице за контакти е посочен Радослав Иванов. Братовчедът е съучастник с Ранко Клачар в няколко компании, измежду които "Хай Строй " ООД, "Арчи Строй " ООД и "Монтенегро капитал ".

През април 2014 година ръководителят на легия "Антимафия " Григор Здравков разгласи, че е предал тефтерче на кръга "Котараците ", в което са разказани злоупотреби с европари за над 30 млн. лева В тях бе упомената и компания "Арчи М " ООД, която Здравков разгласи, че е на Радослав Иванов. "За нас е необичайно, че от прокуратурата към момента не са извикали на разпит очевидците, които могат да потвърдят за истинността на документите, макар че има очевидци, които са протоколирали в следствието своите планове да дадат показания против братовчеда Ради, "Котараците ", Пашата и Каратиста ", съобщи шефът на "Антимафия ".

На 11 юли м.г. уеб сайтът pirinsko.com разгласява документи, които демонстрират, че Борислава Йовчева й татко й ръководят компания Numin Invest SL

Източник: в. Дума
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР