Просепаратисткото правителство на Каталуния съобщи, че е създало собствена данъчна

...
Просепаратисткото правителство на Каталуния съобщи, че е създало собствена данъчна
Коментари Харесай

В Каталуния създадоха независима от Мадрид данъчна агенция


Просепаратисткото държавно управление на Каталуния заяви, че е основало лична данъчна организация, която е подготвена за деяние при позитивен резултат след оспорвания референдум за самостоятелност от Мадрид, плануван за 1 октомври.

" Създадохме нужните структури, с цел да е готово държавното управление да да наложи волята на каталунците”, сподели ръководителят на районното държавно управление Карлес Пучдемон, представен от AFP.

По неговите думи, самостоятелност от Испания ще бъде оповестена в границите на няколко дни, в случай че гласоподавателите решат това. Ако бюлетините с „ не” са повече, ще бъдат свикани предварителни избори за съставяне на ново държавно управление.

Каталуния - самостоятелна общественост в североизточната част на Иберийския полуостров, от години е поле на сепаратистки настроения. На 6 октомври предходната година региона утвърди резолюция за осъществяване на референдум за обособяване от Испания. След това Конституционният съд анулира този документ.

Въпреки това, при започване на юни, локалният водач Карлес Пучдемон разгласи, че референдум за самостоятелност ще се организира на 1 октомври.
Конституционният съд към този момент анулира резолюция, утвърдена от Народното събрание на Каталуния, която приканва за осъществяване на референдума. Освен това магистратите предизвестиха локалния парламент, че може да се сблъска с правни последствия, в случай че подхващат стъпки за осъществяване на гласуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР