Просълзена, датският премиер Мете Фредериксен за първи път лично се

...
Просълзена, датският премиер Мете Фредериксен за първи път лично се
Коментари Харесай

През сълзи датският премиер се извини на фермерите за унищожаването на норките

Просълзена, датският министър председател Мете Фредериксен за първи път персонално се извини за метода си към рецесията с норките, за които взе решение да бъдат всеобщо унищожени в границите на битката с КОВИД-19, съобщи Франс прес.

Премиерът посети фермер в Колдинг, в западната част на страната, чиито животни бяха евтаназирани, макар че държавното управление нямаше задоволително правни учредения да унищожи здравите животни.

"Смятам, че има причина да се извиня за развиването на събитията. Нямам никакъв проблем да се извиня за това, защото бяха позволени неточности ", сподели тя пред малкия екран Те Фау 2, в края на визитата.

Видимо разчувствана Мете Фредериксен спря няколко пъти, с цел да избърше сълзите си. "Това бе доста прочувствена среща ", сподели датският министър председател, представена от ДПА.

"Ето, две генерации в действителност положителни фермери, отглеждащи норки - татко и наследник, които за извънредно малко време видяха поминъка си унищожен ", добави Фредериксен.

"Важно е да се подсети, че виновността не е във фермерите, а е отговорен коронавирусът, че секторът не може да продължи работа ", заключи тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР