Проруските сили съобщиха, че още 50 души са били евакуирани

...
Проруските сили съобщиха, че още 50 души са били евакуирани
Коментари Харесай

Още 50 цивилни са евакуирани от Мариупол, твърдят проруските сили |

Проруските сили оповестиха, че още 50 души са били евакуирани през днешния ден от обсадения украински стоманодобивен комбинат " Азовстал " в град Мариупол. там от седмици десетки цивилни са хванати в капан дружно с украински бойци, съобщи Ройтерс.

Щабът на териториалната защита на подкрепяните от Русия сепаратисти в Донецк заяви в Телеграм, че с днешните 50 души броят на евакуираните цивилни от завода е достигнал 176.

Ройтерс отбелязва, че към този момент не е в положение да ревизира достоверността на тази информация. Петдесет цивилни са били трансферирани през вчерашния ден от комбината до център за банкет на бежанци в близкото обитаемо място Безименное, намиращо се на територия, която е под контрола на сепаратистите. Десетки цивилни бяха евакуирани и предишния уикенд.

Заводът " Азовстал " е последната част от Мариупол, която още е в ръцете на украинските бойци.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели нощес в постоянното си вечерно видео послание, че Киев поставя дипломатически старания, с цел да избави барикадиралите се в завода негови бранители, зарекли се, че няма да се предадат. Не е ясно какъв брой са те, отбелязва Ройтерс.

Нови набези в Приднестровието

Приднестровието - сепаратисткият и подкрепян от Русия молдовски район, който граничи с Украйна - заяви, че против територията му са осъществени нови набези, съобщи ДПА.

Няколко гърмежа са проехтели през миналата нощ в село Воронково, покрай границата с Украйна, заяви Интерфакс, като се базира на вътрешното министерство на отделилият се район.

" Най-малко два дрона са прелетели над гарнизона във Воронково, чути са четири детонации ", заяви министерството и добави, че няма починали и ранени. Информацията не може да бъде тествана, отбелязва ДПА.

Приднестровието граничи с южноукраинската Одеска област. Там са ситуирани към 1500 съветски бойци, наблюдаващи по какъв начин се съблюдава примирието в района, както и остарели хранилища за оръжия и муниции. 

През последните седмици районът на няколко пъти беше разтърсван от набези. Взривени бяха радиопредавателни кули. Твърди се, че са били обстрелвани постройката на локалната разследваща работа в Тираспол и обект на съветските войски.

Приднестровските сепаратисти и Русия упрекват Украйна за нападенията. Киев отхвърля и споделя, че това е опит за нагнетяване на напрежение в регион, който е напълно покрай Украйна.

Един от съветските командири във войната в Украйна наскоро сподели, че една от задачите на съветската интервенция в Украйна е основаването на кулоар от Източна Украйна до Приднестровието.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР