Проруските сили, които се бият редом до силите на Москва

...
Проруските сили, които се бият редом до силите на Москва
Коментари Харесай

Руските съюзнически сили напредват край Бахмут в Източна Украйна

Проруските сили, които се бият паралелно до силите на Москва в Украйна, споделиха през днешния ден, че са завладяли три села покрай източния град Бахмут, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това би била първата им териториална облага на фона на компликациите на други фронтове.

Сепаратистите от така наречен Донецка национална република (ДНР) оповестиха в Телеграм, че са завладяли селата Отрадовка, Весьолая Долина и Зайцево.

Руската войска заяви през вчерашния ден във всекидневната си сводка за завладяването на Зайцево.



Тези три села се намират южно от следения от украинските сили град Бахмут, който съветските въоръжени сили от месеци се пробват да завладяват.

Тези триумфи на бойното поле са първите, оповестени от съветската войска, откогато стартира да изпитва усложнения пред лицето на контраофанзивата на украинските войски, почнала при започване на предишния месец.

Тази украинска контраатака направи допустимо връщането на по-голямата част от североизточната Харковска област, няколкостотин квадратни километра в региона на Херсон на юг и на логистичния възел Лиман на изток, където съветските войски едвам не попаднаха в обграждане.

Лидерът на ДНР Денис Пушилин сподели през днешния ден, че обстановката край Лиман остава " най-тежката " в региона, като съветските войски са заети с построяването на отбранителна линия покрай Кременная, по на изток.

" Врагът изпитва нашата отбранителна линия денонощно и може да се каже, че фронтовата линия там се стабилизира ", съобщи той, представен от ТАСС.

„ Мисля, че имаме всички шансове да натрупаме сили и да стартираме да освобождаваме територии с нови запаси “, добави той, съобщавайки за изпращането на подкрепления, само че без да споделя от кое място са пристигнали и дали са резервисти, мобилизирани от Русия, с цел да се опитат да спрат украинския прогрес по редица фронтове.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР