Проруските сепаратистки власти в Източна Украйна обявиха вчера, че осъждат

...
Проруските сепаратистки власти в Източна Украйна обявиха вчера, че осъждат
Коментари Харесай

Журналист, работил за американска медия, бе осъден на 15 години затвор

Проруските сепаратистки управляващи в Източна Украйна оповестиха през вчерашния ден, че осъждат на 15 години затвор за "екстремизъм " и "шпионаж " в интерес на Киев украински публицист, сътрудничил на редица украински медии и по-специално на американска медия, съобщи Франс прес.

Тридесетгодишният Станислав Асейев е работил като публицист на свободна процедура за Радио Свободна Европа/Радио Свобода, финансирано от Съединени американски щати и за редица украински издания. Радио Свободна Европа/Радио Свобода незабавно осъди присъдата, наложена на журналиста и изиска незабавното му освобождение.

Асейев изчезна през 2017 година, до момента в който правеше репортаж в самопровъзгласилата се Донецка национална република. След няколко седмици на безмълвие сепаратистките управляващи там оповестиха, че той е бил задържан. Вчера управляващите оповестиха, че присъдата на журналиста е била произнесена още в края на август. Те не прецизираха за какво оповестяват за това чак в този момент. Освен 15-те години затвор, на Асейев се не разрешава да упражнява журналистическа специалност в продължение на две години и половина.

Според управляващите на самопровъзгласилата се република Асейев предавал на украинските служби за сигурност информации за местоположението на сепаратистките милиции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР