Проруски украински депутат купи новинарска телевизия, което доведе до поредица

...
Проруски украински депутат купи новинарска телевизия, което доведе до поредица
Коментари Харесай

Украински журналисти масово напускат телевизия, купена от проруски депутат

Проруски украински народен представител купи новинарска телевизия, което докара до поредност от оставки на публицисти. Те се притесняват, че медийното отразяване ще бъде повлияно от Москва, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Франс прес ".

Преди да поеме контрола върху телевизия ЗИК, Тарас Козак от проруската партия " Опозиционен блок " към този момент притежаваше две украински малките екрани. Той е непосредствен с политика Виктор Медведчук, прочут с връзките си с Владимир Путин. По думите на Медведчук съветският президент е кръстник на една от дамите му.

Според журналиста Роман Недзелски, един от напусналите малкия екран дружно с нейния шеф, в този момент медията е под контрола на Медведчук. " Медведчук е зложелател на страната ми, палач на предишното и на бъдещето ", съобщи в обществените мрежи неговият сътрудник Вахтанг Кипиани.

" Трудно е да се каже кое е по-лошо: съветски танк на разграничителната линия или телевизия, чийто на практика притежател е родственик на Владимир Путин ", означи в обществените мрежи украинският народен представител Мустафа Найем. Според него тази покупка е единствено едно от провокациите, пред които е изправен новият президент на страната Володимир Зеленски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР