Проруската администрация на Херсонска област обяви, че ще проведе референдум

...
Проруската администрация на Херсонска област обяви, че ще проведе референдум
Коментари Харесай

ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие обявиха дати за референдуми за присъединяване към Русия

Проруската администрация на Херсонска област разгласи, че ще организира референдум за " присъединение към Руската федерация ". Това заяви ръководителят на назначената от Москва администрация Володимир Салдо. Той чака Кремъл да одобри резултатите от референдума. След това Салдо декларира, че ще изиска от съветския президент Владимир Путин " допустимо най-скоро " да утвърди резултатите от гласуването.

Заместник-ръководителят на окупационната администрация Кирил Стремусов твърди, че към 80 % от жителите на Херсонска област са подготвени да се явят на референдума. Контролираните от Русия управляващи на Херсонска област не показват датата на референдума. В същото време ръководителят на придвижването " Ние сме с Русия " Владимир Рогов съобщи, че гласуването в Запорожка област може да се състои през идващите няколко дни, заяви " Медуза ".

Референдумите в окупираните територии на Украйна ще се проведат от 23 до 27 септември, оповестиха двама източници на " Медуза ", близки до съветската президентска администрация. Гласуването е публично планувано за същите дати в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, където също са оповестени референдуми. Представители на парламентите на ДНР и ЛНР обявиха, че гласуването ще се организира в тези дни.

 Медведев: Никой водач няма да може да анулира присъединението на новите територии към Русия Виж още

Днес депутатите от ЛНР одобриха закон " За референдума на Луганската национална република за влизане в състава на Руската федерация като индивид на Руската федерация ". Ръководителят на самопровъзгласилата се република Леонид Пасечник подписа закона. Самопровъзгласилата се Донецка национална република одобри сходен документ.

Руските управляващи поддържаха провеждането на референдуми. Андрей Турчак, секретар на Генералния съвет на " Единна Русия ", съобщи, че " референдумът е нужен и е нужен от доста време ". " Честният и открит избор ще подсигурява де юре резултатите от него един път вечно. Де факто Донбас и освободените територии към този момент са на Русия ", сподели Турчак. Председателят на Думата Вячеслав Володин съобщи на съвещание на 20 септември, че в случай че ДНР и ЛНР гласоподават за " присъединение " към Русия, депутатите " би трябвало да го поддържат ".

В същото време Държавната дума на Русия вкарва понятията " готовност " и " военно състояние " в съветския Наказателен кодекс. Депутатите гласоподаваха единомислещо - всички 389 - в поддръжка на приемането на закона на трето четене. В Наказателния кодекс са добавени членове " непринудено предаване " (член 352, точка 1, до 10 години затвор) и " обир " (член 356, точка 1, до 15 години затвор). Списъкът с утежняващи условия е допълнен с осъществяването на закононарушението " по време на готовност или военно състояние, във военно време ". Един от създателите на поправките, сенатор Олга Ковити, съобщи, че поправките в съветския Наказателен кодекс не значат готовност в Русия: " Това, което се отнася до този закон - готовност не е оповестена в страната ".

Законът също по този начин стяга наказването за нерегламентирано овакантяване на поделение по време на готовност и военно състояние (член 337 от Наказателния кодекс) - до 10 години в затвор. Освен това Наказателен кодекс вкарва наказване (част 2.1 от член 332 от НК) за несъблюдение на заповед на шеф по време на военно състояние, във военно време или по време на въоръжен спор, както и за отвод от присъединяване във военни дейности. Това може да докара до присъда от две до три години отнемане от независимост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР