„Пророческите слова на Апостола днес изискват отговор – прям и

...
„Пророческите слова на Апостола днес изискват отговор – прям и
Коментари Харесай

Трябват ни хора - силни, умни, достайни, които да водят народа. Безсребърници!

„ Пророческите слова на Апостола през днешния ден изискват отговор – непосредствен и заслужен. Отговор с каузи, а не празни думи. За да бъде нашият век, век на независимост и равнопоставеност на всички. Трябват хора – мощни, умни и почтени, които да водят народа. Безсребърници! “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в Карлово на възпоменателната гала във връзка 146 години от гибелта на Васил Левски. Отбелязването на годишнината е под патронажа на вицепрезидента.

„ Левски гледаше в бъдещето през очите на идващите генерации и жадуваше поради тях родно място за всички българи, равни между тях “, посочи Илияна Йотова и добави, че заветите на Апостола звучат достоверно 146 години след гибелта му.

„ Мирно и заедно ли живеем през днешния ден, когато отчуждението посред ни взе връх, разделянето и омразата тровят обществото ни “, запита риторично в словото си Илияна Йотова. Вицепрезидентът акцентира, че през днешния ден идеите и концепциите са поради личното благоденствие, а да бъдеш „ кой знае какъв “ е единствената цел, непознаваща спънки. „ Равноправни ли сме, когато бедността и мизерията убиват фантазиите? Когато мнозина знаят „ националното зло “, само че избират да мълчат в примирие “, уточни Илияна Йотова.

„ Силните думи, изречени преди към век и половина, напоени с човечност и религия, изгарят демагогията, користта и празнословието на днешната политика. Левски ни завеща да бъдем свободни – само че през днешния ден най-големият недостиг е свободата вътре в нас “, означи Илияна Йотова.

„ Левски накара българите, след пета века иго, да повярват в себе си и да въстанат против тиранията. Комитетите му са светещи факли в робската тъма, в която постоянно отчаянието обезсмисля волята за въстание, а концепциите му за битка, за страна, за самостоятелност, за пълноправие звучат със силата на огъня – буйни и рискови “, уточни вицепрезидентът.

Словото си Илияна Йотова приключи с клетвата на Иван Арабаджията: „ Аз съм се клел един път пред Левски и то стига и за тук- на земята, и за горе – на небето! “
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР