Пропуснахте данъчната ваканция за връщане в училище? Все още имате време в тези три състояния

...
Ако бързате да завършите тазгодишното пазаруване преди училище, все още
Коментари Харесай

Ако бързате да завършите тазгодишното пазаруване преди училище, все още има време да спестите от данъци върху продажбите на тези покупки в три щата.

Всяка година редица щати предлагат на семействата период без данък върху продажбите в навечерието на новата академична година. В тези дни купувачите могат да спечелят данъчни облекчения върху продажбите на продукти като дрехи, обувки, електроника и пособия за класната стая.

Като се има предвид, че разходите за основни училищни стоки ще бъдат по-голяма борба за семействата през тази година, които се опитват да управляват домакинските си бюджети с по-малко разполагаеми доходи поради инфлацията, способността да се спестява малко става по-важна.

Разходите за връщане в училище на родители с деца от K-12 клас се очаква да намалеят с 10% тази година спрямо миналата година до 597 долара на ученик, според прогноза от Deloitte миналия месец. Последният път, когато Deloitte очакваше спад в разходите за връщане в училище, беше през 2014 г.

Въпреки че прозорецът за възползване от ваканциите за данък върху продажбите вече е изтекъл в повечето щати, които ги предлагат тази година, купувачите все още имат късмет в Кънектикът, Ню Джърси и Флорида.

В Кънектикът годишната седмица без данък върху продажбите започва на 20 август и завършва на 26 август. През този период купувачите могат да купуват дрехи и обувки без данъци, стига те да са под $100. Артикулите включват продукти като дънки, спортни обувки, ризи, бански костюми, шалове, антифони и ботуши.

Освободената от продажби ваканция в Ню Джърси, която продължава от 26 август до 4 септември, покрива основните неща за връщане в училище като компютри, училищни пособия и оборудване за спорт или развлечение. За компютри освобождаването обхваща устройства под 3000 долара и училищни пособия, включително учебници, справочници, пособия за изкуство, раници, кутии за обяд и канцеларски материали.

Освобождаването обхваща и спортни артикули, като ръкавици, кънки, подложки за раменете, спортни обувки и каски.

Ваканцията за данък върху продажбите във Флорида, която приключва на 4 септември, обхваща детското спортно оборудване на цена от 100 долара или по-малко.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР