Пропуснахте да кажете, че съм заплаха и за ООН и

...
Пропуснахте да кажете, че съм заплаха и за ООН и
Коментари Харесай

Иван Гешев не чул само че е заплаха за ООН и ЮНЕСКО

" Пропуснахте да кажете, че съм опасност и за Организация на обединените нации и ЮНЕСКО, с изключение на за Европейски Съюз и НАТО . " Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на чуването си в отрасловата правна комисия. Така той отговори на няколко въпроса на някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната " Бойко Рашков за следствието против Христо Грозев от Русия, съветския шпионаж и главните предпоставки, заради които България към момента не е призната в Шенген . Рашков се базира и на, че българският основен прокурор е опасност за Европейския съюз.

Иначе Бойко Рашков настоя основният прокурор да не се отнася нападателно към Народното събрание. Народното събрание съставлява висшият орган на държавната власт, изясни Рашков и добави, че България е парламентарна република, а не прокурорска .

По думите на Иван Гешев прокуратурата няма право да разяснява персонални отзиви на българските политици . Техническите условия за Шенген сме ги изпълнили от дълго време, съобщи той.

Иван Гешев посочи, че няма да прави клевети дали след закриването на профилирания углавен съд и прокуратура обслужва съветския шпионаж, само че е реалност, че закриването им обслужва съветските ползи. След профилираната прокуратура всичко потегли на всички места , само че предизвестих какви ще бъдат последствията, подсети основният прокурор. Иван Гешев съобщи още в отговор на въпрос от парламентарната група на Движение за права и свободи, че няма целеустременост при . На него не му е известно към сегашния миг да има молба за правна помощ от Съединени американски щати.

На въпрос от " Възраждане " какво е мнението на прокуратурата във връзка с трите съществени законопроекта за Наказателно-процесуален кодекс , Гешев засегна тематиката със правосъдната промяна и изясни, че задачата на правосъдната промяна не е промяната на един основен прокурор с различен , а да има по-ефективни санкции за осъществените закононарушения.

Преди съвещанието на комисията по правни въпроси имаше и любопитен миг. На входа на Народното събрание той бе посрещнат от депутатката от Демократична България Албена Симеонова , която предходната седмица се разбра, . Симеонова се ръкува с основния прокурор и му изиска телефонния номер, а той ѝ го даде.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР