Пропускателен режим се въвежда в ромския квартал "Надежда“ в Сливен.

...
Пропускателен режим се въвежда в ромския квартал "Надежда“ в Сливен.
Коментари Харесай

Въведоха строг режим в циганската махала в Сливен заради коронавируса

Пропускателен режим се вкарва в ромския квартал "Надежда “ в Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен.

Към пропускателен режим в квартал "Надежда “ се минава поради множеството сигнали за скупчване на хора и за запазване на публичния ред и понижаване на придвижването.

Кметът Стефан Радев е изискал от Министерство на вътрешните работи непрекъснато наличие на полиция в квартал "Надежда “ и селата Сотиря и Тополчане.

Крути ограничения: Кметът на Бургас желае да затвори града!

МВР, със съдействието на Общинска защита, наблюдават за съблюдаване на заповедта на министъра на опазването на здравето.

Община Сливен ускорява осведомителната акция измежду ромската общественост за заплахата от болестта и ограниченията, които хората би трябвало да подхващат.

Продължава дезинфекцията през нощните часове на детските площадки, пазара, спирките и други, като тази нощ е осъществена стерилизация и в квартал "Надежда “. Вече са обработени и ще продължат да се обработват контейнерите за битови боклуци. Предстои и измиване и стерилизация на главните булеварди в града .

Вече са разкрити 2 телефона за консултация с психолог. Днес се разкрива още един. Разкриват се и 5 номера за връзка с медицински сестри за съвещания по отношение на ковид.

Това е ЗАПОВЕДТА за тотална карантина на Банско, никой не може да напуща дома си, с изключение на за...

Всички сигнали за нарушавания от предприятия по ограниченията се изпращат до РЗИ.

С цел ограничение на придвижването на възрастни хора от 19 март, четвъртък, краткотрайно се приключва продажбата на билети на цена от 20 стотинки за градския превоз, както и безплатните пътувания.

Към момента няма доказан случай на инфектиран с COVID-19 на територията на Община Сливен. Въпреки това кметът Стефан Радев приканва жителите да не излизат на открито, в случай че това не е неотложно. Община Сливен приканва също, за да се опазят живота и здравето на хората, да работят единствено аптеките, питателните магазини и дрогериите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР