Проправителствените вестници "Йени шафак", "Стар", "Акшам" и други, открояват на

...
Проправителствените вестници "Йени шафак", "Стар", "Акшам" и други, открояват на
Коментари Харесай

Ердоган: СЗН не са напуснали напълно зоната за сигурност в Северна Сирия

Проправителствените вестници "Йени шафак ", "Стар ", "Акшам " и други, открояват на първа страница изявление на президента Реджеп Ердоган пред парламентарната група на Партията на справедливостта и развиването /ПСР/, в което той е предизвестил, че бойци от кюрдските Сили за отбрана на народа /СЗН/ не престават наличието си в плануваната от Анкара зона за сигурност в Северна Сирия макар договореностите със Съединени американски щати и Русия.

Анкара преглежда СЗН като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

Под заглавия "Терористите към момента са в зоната за сигурност. Няма да могат да ни заблудят " /в. "Йени шафак "/ и "Терористите стоят. Ще създадем нужното " /в. "Стар "/ и други, изданията цитират Ердоган, който е декларирал, че Тел Рифат, Манбидж и източната част на Рас ал Айн не са прочистени от терористите.

Президентът уточни, че терористи от ПКК/СЗН към момента се намират в зоната за сигурност, за която бе реализирано съглашение както със Съединени американски щати, по този начин и с Русия, отбелязва в. "Йени шафак ". "Няма да могат да ни заблудят с изявления: Ние изгонихме терористите отсам ", е предизвестил Ердоган.

Той е показал също, че и терористи оттатък границите на зоната за сигурност провеждат набези против турските сили за сигурност. Няма да стоим и да следим тези неща, е декларирал Ердоган.

Ние съблюдаваме съглашението със Съединени американски щати и Русия, само че в случай че събеседниците ни извършват обещанията си, е подчертал Ердоган в цитираното изявление. Той е изразил страдание, че до момента в който се правят взаимни турско-руски патрули в Североизточна Сирия, Съединени американски щати не престават да патрулират дружно със СЗН. Тези неща ги няма в съглашението, е показал президентът.

Турция подписа две обособени съглашения със Съединените щати и с Русия за изтеглянето на СЗН от "безопасната зона ", която тя възнамерява да сътвори в Североизточна Сирия, като изискване да приключи офанзивата си против групировката.

Вестник "Стар " показва, че Ердоган е обвинил Запада, че пази терористичната организация СЗН. Всеки ден се появява някой и заплашва нашата страна. В парламентите си взимат решения без никаква стойност, е декларирал Ердоган, визирайки решения, признати от Камарата на представителите на американския Конгрес и от френското Национално заседание, осъждащи турската военна интервенция в Североизточна Сирия.

Вестник "Тюркийе " и в. "Акшам " показват, че в изявлението си Ердоган е изискал още веднъж от Съединени американски щати да предадат на Турция водача на ФЕТО Фетхуллах Гюлен, който Анкара упреква за организирането на опита за прелом през юли 2016 година Каквото е ДАЕШ /арабски акроним на "Ислямска страна "/, това е ФЕТО ", е подчертал Ердоган. "Колкото Багдади е значим за вас, толкоз значим за нас е и главатарят на ФЕТО ", е предизвестил Ердоган, имайки поради ликвидирания при интервенция на американските сили водач на групировката "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади.

Вестник "Стар " и в. "Акшам " пишат, че турските сили за сигурност са нанесли още един тежък удар на ДАЕШ със залавянето на огромната сестра на Багдади - Расмия Ауад дружно с членове на нейното семейство при интервенция в сирийския град Азаз. Според източници от разузнаването залавянето й е "златна мина ", защото се чака посредством нея да бъде получена информация за вътрешното действие на терористичната организация. Изданията показват, че връзките на Расмия Ауад с групировката са били известни и тя е била търсена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР