Проправителствени въоръжени лица са откриха стрелба по демонстрантите в Техеран,

...
Проправителствени въоръжени лица са откриха стрелба по демонстрантите в Техеран,
Коментари Харесай

Кръв по улиците на Техеран часове след предупреждението на Тръмп ВИДЕО 18+

Проправителствени въоръжени лица са откриха пукотевица по стачкуващите в Техеран, единствено часове откакто американският президент Доналд Тръмп предизвести да не се убиват протестиращи, които недоволстват поради свалянето на пътническия аероплан, оповестява "Дейли Мейл ".

На фрагменти от локалните медии се вижда жена, от която тече кръв от хипотетична огнестрелна рана в иранската столица на фона на гневни митинги против режима на управляващите в страната.

Други фрагменти демонстрират мъж, който държи пушка, бягащ от мястото, до момента в който тълпата се събира към жена, за която се счита, че е убита близо до емблематичния площад Азади.



Преди това хиляди се бяха стекли на митинг по улиците на Техеран, откакто държавното управление призна, че пътническият аероплан, пренасящ 176 души, е бил свален от ракета.



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати преди часове известие на взаимност на стачкуващите, пишейки в Туитър: „ До водачите на Иран – НЕ УБИВАЙТЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СИ! Вече арестувахте и погубихте хиляди. Не забравяйте, че светът и най-много Съединени американски щати ви следят. Пуснете още веднъж интернет и дайте независимост на репортерите. Спрете да убивате прелестния си ирански народ! “.

Предупреждението на американския водач пристигна откакто студенти окупираха вратите на Техническия университет Амиркабир покрай бившето американско посолство в символ на митинг против висшия водач на Иран Аятолах Али Хаменей.



В неделя вечер напрежението в града наподобява се превръщаше в безпорядък с стачкуващи, които подпалват и късат плакати на сирийския водач и убития военачалник Касем Сюлеймани.

На фона на виковете „ Смърт за Хаменей “ силите за сигурност откриха огън с гумени патрони и сълзотворен газ, демонстрират фрагменти в обществените медии, като стотици се избавят тичайки в смут.



Според разнообразни информации, против стачкуващите са били пуснати членове на Басиж, военизирано доброволческо крило на Ислямската революционна армия, което работи по разпореждане на режима.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР