Пропекинският лидер на Хонконг Кари Лам съобщи, че предизвикалото протести

...
Пропекинският лидер на Хонконг Кари Лам съобщи, че предизвикалото протести
Коментари Харесай

Лидерът на Хонконг: Законопроектът за екстрадицията в Китай е мъртъв

Пропекинският водач на Хонконг Кари Лам заяви, че провокиралото митинги предложение за разрешаване на екстрадиции в континенталната част на Китай без да има съглашение с Пекин " е мъртво ". Тя обаче още веднъж не отговори директно на настояванията на протестиращите неотложно да изтегли законопроекта, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
" Все още съществуват подозрения по отношение на искреността или терзанията на държавното управление, както и дали държавното управление ще стартира още веднъж процеса със Законодателния съвет. Така че още веднъж декларирам, че няма подобен проект. Законопроектът е мъртъв ", сподели Лам. Досега тя защитаваше настойчиво законопроекта и че в него било помислено за правата на индивида.
Същевременно Лам съобщи, че настояванията за прошка без следствие и развой против задържани, участващи в митингите в Хонконг, са неприемливи.
" Всяко искане, че би трябвало да дадем прошка на този стадий, с други думи, да не подхващаме по-нататъшни стъпки за следствие и гонене на нарушителите, тези условия са неприемливи, тъй като опонират на върховенството на закона в Хонконг ", сподели тя пред публицисти.
Припомняме, че поради законопроекта в Хонконг избухнаха митинги, привлекли стотици хиляди души. По време на първите многохилядни митинги на 12 юни полицията се сблъска с протестиращите. Полицията употребява пипер и сълзотворен газ, палки, гумени патрони и димни бомби. Друга огромна полицейска акция се състоя на 16 юни, когато към 2 милиона души излязоха да стачкуват.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР