Пропаст дели учениците от математическите училища и всички останали. Шокиращо

...
Пропаст дели учениците от математическите училища и всички останали. Шокиращо
Коментари Харесай

Средният успех от матурите след 7 клас е 3 по математика и 4 по български


Пропаст дели учениците от математическите учебни заведения и всички останали. Шокиращо невисок междинен резултат по математика – междинен (3) и малко по-добър по български език – добър (4). Децата не могат да вземат решение задания от живота с практическо приложение и позволяват синтактични и граматични неточности. Функционалната просветеност на седмокласниците остава ниска.

Новият формат на изпита обаче има и положителни страни – повече деца са писали по български език и литература и са решавали задания от отворен вид по математика. Броят на цялостните шестици нараства в пъти, на двойките – понижава.

Това са главните заключения от националното външно оценяване (НВО) на учениците от 7 клас, демонстрират показани от Министерството на образованието и науката (МОН) резултати.

Средният брой точки от изпита по математика е 33.62 при оптимални 100 точки, а по български език и литература – 53.06 при оптимални 100. Приравнени съгласно оповестената от МОН в разпоредба формула към шестобалната система, тези резултати значат междинен по математика и добър по български език.

Един единствен възпитаник от явилите се към 55 500 възпитаници е изкарал по 100 точки и на двете матури. Името на цялостния първенец, както и в кое учебно заведение учи и от кой град е, не беше обявено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР