Пропагандата едно от трите лица на войната между Украйна и

...
Пропагандата едно от трите лица на войната между Украйна и
Коментари Харесай

Войната Русия - Украйна и пропагандата като нейна форма

Пропагандата едно от трите лица на войната сред Украйна и Русия, която може да се дефинира, като икономическа, физическа и пропагандна. Освен своите водачи отпред, пропагандната война има и други, разнообразни форми. В Одеса да вземем за пример плакатната мотивация на популацията е видна на всеки метър. Най-разпространена е една цинична фраза. Тя е отговор на украински граничар към съветски транспортен съд, предлагащ мир, а не да обстрелва Змийския остров на 24 февруари.

„ Аз съм човек от друго време и имам друго образование и го възприемем отрицателно”, сподели Димитрий Терзи, ръководител на българското сдружение в Украйна.

Но младежите в Украйна употребяват тази фраза за мотивация, а граничарят, който я е произнесъл, е повдигнат до равнище - воин. Сред най-рапространените пропаганди обаче е поздравът на националиста Степан Бандера преди повече от 80 години.

„ Слава Украине” е остарял девиз, който навлезе необятно в нашето общество и всички приветстват”, сподели още Терзи.



Далече от бойните дейности, в България, мненията по тематиката са разнопосочни. Според медийния специалист Георги Лозанов агитация води единствено Русия.

„ Пропагандата би трябвало да обърне по този начин нещата, че да излезе, че хората избират и пазят един властнически режим, който ги обрича на несвобода”, съобщи той.

Пропагандата е и от двете страни на спора, съгласно журналиста Явор Дачков. Концертът на стадион Лужники в Москва бил образец.

„ Путин се употребява с поддръжката на своето население и е част от пропагандната война. От другата страна имаме Зеленски - професионален артист, който води тази война единствено интернет”, изясни той пред " Нова ".

Въпреки, че виждат пропагандата на всеки ъгъл по улиците на украинските градове, то локалните са безапелационни за крайния резултат от нея.



„ Тази война провокира едно огромно циментиране и обединяване на украинското общество. Независимо от националността”, счита Димитрий Терзи.

„ Лошото на пропагандата е, че размива истината за нещастието и на двете страни”, сподели още Дачков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР