Пропагандата, че електромобилите са екологични, е спекулация. Те замърсяват три

...
Пропагандата, че електромобилите са екологични, е спекулация. Те замърсяват три
Коментари Харесай

Преводачът на Борисов и Тръмп: 300 млрд. фиданки ще спасят човечеството! Не екопротестърите

Пропагандата, че електрическите автомобили са екологични, е нечиста сделка. Те замърсяват три пъти повече от моторите с вътрешно горене. За производството на една 100-киловатчасова батерия се изразходват изкопаеми горива, равни на въглеродни излъчвания от 15-17 тона, което е еквивалент на пробег от 150 000-200 000 км на междинен седан. Това споделя Йонко Мермерски в изявление за "Марица ". Ето какво още споделя той:

- Екологията е ваша обичана професионална сфера, а борбата с мръсния въздух е ваша персонална идея. По-мръсен въздух ли дишаме от американците?

- В София да вземем за пример има две предпоставки за мръсния въздух - естествена и провокирана от хората. Столицата ни се намира в долина и заради това се получава температурна инверсия. И като се отделят прахови частици вследствие най-много на изгаряните битови боклуци в печки за отопление, се получава композиция от неприятни фактори и резултатът е замърсен въздух.

Съединени американски щати са континент и там има вариации в качеството на въздуха.

Теренът край Вашингтон, където пребивавам в Съединени американски щати, е еднакъв и надлежно въздухът е в действителност доста по-чист, в сравнение с в София. Разбира се, в други градове на Съединени американски щати, като Лос Анджелис да вземем за пример, където концентрацията на коли на дребна повърхност е огромна, и въздухът е доста по-мръсен, в сравнение с във Вашингтон.

- Какви са най-ефикасните дейности за филтриране на въздуха?

- На първо място по-добрите регулации и надзор на изгарянето най-много на битови боклуци - гуми, отпадъци, което не се прави сполучливо в България. Трябва да се ограничи въздействието на колите като фактор, изключително в огромните, пренаселени градове като София и Пловдив.

В този подтекст моята най-голяма горделивост е, че съм основал добавка, която понижава тези нездравословни излъчвания на праховите частици до 3-4 пъти.

Имам доста патенти, само че считам за свое най-голямо достижение добавката за дизелово гориво „ Юнак”, която понижава доста нездравословните излъчвания при потреблението му. Т.е. благодарение на тази добавка 3-4 коли замърсяват колкото една. При това пада и разходът на гориво - с 15-16 %.

Кръстил съм добавката „ Юнак” не поради това, че прави мускули, а тъй като понижава потреблението на гориво, понижава нездравословните газове и щади природата.

Продаваме добавката най-вече в България. По принцип в Съединени американски щати колите се движат основно на бензин, до момента в който в Европа малко повече от половината са на дизел. У нас съгласно статистиката колите на дизел са 1.3-1,4 милиона.

В огромните градове с доста коли нездравословното въздействие на дизела върху въздуха е най-силно.

- Какви потребни практики можем да заемем от Съединени американски щати?

- В Съединени американски щати фокусът е в друга посока. Там имат по-големи финансови запаси и могат да си разрешат доста по-нови коли с по-нови системи за ограничение на излъчванията.

Мнозина обаче не помнят обстоятелството, че в Европа за производството на един автомобил - от добива на естествени изкопаеми до финалния артикул, се емитират в атмосферата към 10 тона въглероден диоксид, т.е. преди колата да е мръднала и сантиметър, природата е към този момент нечиста от производството му.

Т.е. колкото по-дълго време този автомобил се експлоатира, даже той да емитира в придвижване повече нездравословни излъчвания, в случай че е от по-старите модели, в действителност той заменя тези 10 тона, които ще се емитират за производството на нов автомобил. Излиза, че чисто, колкото по-дълго време един автомобил се експлоатира, толкоз по-щадящ е за природата. Много хора не се замислят над тази обикновена аритметика.

- Не идва ли ерата на електрическите автомобили?

<197> Пропагандата, че електрическите автомобили са екологичната технология на бъдещето, е нечиста сделка. Истината е, че те замърсяват три пъти повече от моторите с вътрешно горене. За производството на една 100-киловатчасова батерия, нужна за актуален електрически автомобил с пробег 300-400 км, се изразходват изкопаеми горива, равни на въглеродни излъчвания от 15-17 тона, което е еквивалент на пробег от 150 000-200 000 км на междинен седан.

- Категоричен съперник сте на добилите толкоз необятна известност у нас и по света екодвижения и зелени партии. Защо?

- Екопротестърите, евоактивистите, зелените партии са най-големите вредители на природата, тъй като лишават вниманието на обществото от същинските проблеми и от действително съществуващи решения. Отнемат и запаси, които могат да бъдат приложени за директно решение на казуса. Харчат парите за отбрана на природата за конференции с шведски маси, вместо да засадят няколко дървета.

Имам оферти за решение на казуса с мръсния въздух и световното стопляне, които се основават на съществени отчети, готови за Организацията на обединените народи, за екоминистерството на Съединени американски щати, за ведомството за околна среда на Европейски Съюз. Проблемът може да се реши, но тогава зелените политици ще останат без работа, което те естествено не желаят никога.

Защо никой не прави обикновения разбор, че вместо да се похарчат 1 трилион евро за битка с измененията в климата, както се планува в Зеления план на новата Европейска комисия, за 700 милиарда, за 70 % от тая сума, може да се реши световно казусът, като се насадят 1 трилион дървета!

За тия 3 трилиона, които ще вложи Европейски Съюз в справяне с климатичните промени, можем да засадим цялата планета - засаждането на едно скъпо дърво коства 30 цента. С тая сума можем да засадим планетата, тъй че да не остане нито един кв. метър без дърво. 300 милиарда засадени дървета ще подсигуряват баланс на кислорода във въздуха - 400 листа на едно дърво дават кислорода на 1 човек.

Вместо това обаче въпросните 3 трилиона най-вероятно ще бъдат изядени и изпити по екоконференции и симпозиуми. А 100 милиона души годишно пилеят време, като стачкуват дни наред против климатичните промени, вместо да садят дървета. Аз имам засадени над 100.

Впрочем въглеродният диоксид и световното стопляне, за което непрестанно сигнализират, е функционалност от салдото сред централизация на СО2 и на О2 в атмосферата. Няма нищо неприятно във въглеродния диоксид - с него ние, хората, даваме храна на дърветата. Въпросът е салдото да бъде подобен, че да има задоволително дървета, които да го употребят и да го трансфорат в органична маса. За доста хора този обикновен общопознат факт звучи като оригиналност.

- Защо толкоз разумни неща остават надалеч от вниманието на хората?

- Първо екополитиците нямат интерес да се позволи казусът с световното стопляне, тъй като ще останат без работа.

Не се дефинира съответно казусът: чист баланс сред СО2 и О2. И второ - това е симбиоза сред нас и зелената природа. Главно ние, хората, и животните осигуряваме въглеродния диоксид, от който растенията се хранят и построяват органична маса, те пък ни обезпечават кислорода, с който ние да живеем.

И защото ние, хората на планетата, сме много, консумираме доста енергийни запаси, с което подвигаме равнището на СО2, надлежно - належащо е да има повече дървета, с цел да се обезпечи повече О2.

Два са главните действителни метода за битката с световното стопляне и парниковия резултат. Единият метод е да се понижат излъчванията, ​другият е да се засадят дървета. Няма обаче политически интерес и по тази причина няма дейности в тази посока.

- Тоест не са правилни заканите, че сме на ръба на оцеляването?

- Не. Затова споделям, че екополитиците са нездравословни. Включително и тази подигравка с това болно дете ​- шведката Грета Тунберг. Тя е диагностицирана с обсесивно заболяване в много тежка фаза. И вместо да се лекува, да <210> се изясни, че светът няма да загине за 10 години, така наречен екоактивисти в действителност подхранват страданието <210>, употребяват я. Разхождат я като в цирков театър. Това е все едно на наркоман да му давате от ден на ден опиати.

Измислят <210> сякаш щадящи природата пътувания с яхта до Ню Йорк. И никой не се замисля, че на яхтата пътува екип от най-малко 10 души, които след плаването се връщат в Европа със аероплан. Къде е тук екологията? Става въпрос за безспорна измама.

- Какво беше възприятието да превеждате на двама изявени водачи, от които единият Доналд Тръмп, най-могъщият в света?

- Да превеждам на американски президент не ми е за пръв път. Преди 21 години съм претърпял същото с президента Бил Клинтън. Изключително вълнуващо е да си участник, да си вътре в историята, да си неин жив очевидец. Изключително е чувството да чуваш тъкмо кой какво споделя, с нюанси. За страдание не мога да ви кажа обстоятелства от кухнята, само че от моя позиция вълнението е голямо - това е значима среща, изключително за България. Ние сме дребна страна, само че търсим почтено място в пъзела на международната геополитика.

Най-хубавото е, че в действителност министър председателят Бойко Борисов съумя да откри добър продан и надлежно реакцията от страна на президента Доналд Тръмп беше позитивна.

Горд съм, че от над 20 години съм номер 1 в листата на преводачите на Държавния департамент. Не съм попаднал инцидентно на срещата сред двама огромни международни водачи. Управлявам компания за преводи от 1994 година Във компанията имам към 50 преводачи с разнообразни езици.

- Защо сте толкоз сигурен, че Доналд Тръмп ще завоюва втори мандат?

- Ще посоча неоспорими обстоятелства ​- стопанската система на Съединени американски щати е в по-добро положение от всеки път. В Съединени американски щати има най-ниската безработица - 3.5 %, при Барак Обама беше 8.5 %. Само за 3 години са основани 7 милиона нови работни места.

Безработицата на афроамериканците, както и на испаноговорещите е най-ниската в историята на Съединени американски щати. 3 милиона в Съединени американски щати към този момент работят и се самоиздържат, вместо да са на хранителни купони, както до момента.

Това е необикновен триумф, само че на никое място не се регистрира. Да не приказваме, че демократите са доста слаби, останаха без дела.

А и президентът има невероятната дарба да лепи изумително подобаващи прякори. На демократа милиардер Майкъл Блумбърг да вземем за пример Тръмп е лепнал прякор Литъл Майки, Малкия Майки, поради ниския растеж. Е, по какъв начин човек с подобен прякор може да бъде общопризнат като нещо положително, да не приказваме като подобаващ претендент за Белия дом!

Гарантирам, че Тръмп ще бъде избран отново. Трябва да се стовари някакъв прелом, с цел да не победи. И при първия му мандат познах, че той ще завоюва, и го разгласих. Рискувах много, като човек на контракт с Държавния департамент щях да имам проблеми, в случай че Хилари Клинтън беше спечелила.

- Не е ли нездравословна за Америка неналичието на баланс сред републиканци и демократи?

- Добре е да има баланс, а този цикъл на превес на републиканците ще мине - това е хубавото на демокрацията. Просто сега демократите са се вманиачили, че би трябвало да се събори Доналд Тръмп, без да се уточни за какво.

А президентът не се опасява да вади нескрито демагогията в политиката.

Той е мултимилиардер, който стана президент. Цялата му заплата от 400 000 $ се дава за щедрост. Барак Обама и Бил Клинтън влязоха в политиката като елементарни жители, в този момент са мултимилионери. Това ясно демонстрира кой и за какво е в политиката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР