Пропадналият след първия дъжд, чисто нов булевард във Варна, който

...
Пропадналият след първия дъжд, чисто нов булевард във Варна, който
Коментари Харесай

"Възраждане": Единствено смяна на прогнилата и корумпирана политическа система ще ни спаси от унищожение

Пропадналият след първия дъжд, чисто нов бул. във Варна, който се оказа и най-скъпото пътно оборудване в света, струващо близо 40 милиона на километър, не е просто следващата лъснала, под въздействието на атмосферните условия корупционна договорка. Това е българският политически модел, онагледен в един образец. Това се споделя в позиция на партия "Възраждане ", разпратено до медиите.

Истината е, че корупцията у нас е придобила такива чудовищни размери, че е обхванала на практика всички сфери от публичния, икономическия и политическия живот на страната. Всички основополагащи систематични връзки на обществото ни, без изключение са дотолкоз изумени от това злокачествено събитие, че корупцията се е трансформирала в ни повече, ни по-малко в същностна характерност на страната ни и структуроопределящ фактор за голяма част от обществените процеси, които се развиват в нея. И тук не приказваме единствено за огромната корупция на „ белите якички “, която е очевидна за всички, а и за ежедневната битова корупция, която задушава обществото ни и чиято съвкупна щета е не по-малка от другата.

30 години към този момент се нагледахме на тактики за битка с това събитие, коя от коя по-ялова. То не бяха транспарантни ръководства, то не бяха ремонти в Закона за публичните поръчки, които постоянно оставяха малки врати за „ наши хора”, основаване на организации, комисии и комисийки и по този начин нататък, и по този начин нататък… И какъв е резултатът? Булевард, който е за главен ремонт, няколко дни след откриването му! И това в един от най-големите градове на България, където въпреки всичко има към момента някакви свободни медии, сериозна маса от жители и политически сили, които са съпротива на корупционния модел „ Портних” и въпреки всичко някаква форма на публичен надзор. А в този момент си представете какво е ситуацията в дребните общини, по-голямата част, от които са безусловно феодализирани от политико-олигархичната върхушка. Положението е ужасно!

И през днешния ден има хора, които се надяват на някаква европейска прокуратура или на Европа по принцип. На коя Европа, питаме ние от Възраждане!? На тази, която към този момент три десетилетия колаборира с нарушителите на прехода, довели страната ни до положението на някоя централноафриканска република!? Само и единствено да ни вкарат в техния съюз, със статут на безгласна провинция. Да им купуваме боклуците, които не дават и на прасетата в личните им страни и да изпълняваме външнополитическите им нареждания.

Ние от Възраждане, считаме че спасението ни е в нашите лични ръце и не можем да поверяваме бъдещето си на някой различен.
Време е да си върнем страната, а това повярвайте, няма да стане с благословия извън. Нито някой различен ще вкара корумпираният български политически хайлайф в пандиза. Това си е работа персонално наша, национална.

Повече от 70 години България е в плен на разнообразни глобалистки илюзии, пренебрегвайки личните си национални ползи и идеали. Оттогава този пагубен политически курс ни принуждава да се съобразяваме с действителности и положения, остро противоречащи на личните ни потребности. Причината за това е една и тя е добре известна – както преди 1989 година, по този начин и през днешния ден България съществува в условия на стеснен суверенитет. Поставени в тях, при взимането на каквото и да е вътрешно или външнополитическо решение, водещото за нашите политически елити, нормално не е това, което би било потребно за нацията и страната, а какво би споделила метрополията и дали няма да наруши някое нейно писано или неписано предписание. На тази политика би трябвало да се постави край! Десетилетното битие с този килнат и изкуствен политически модел сложи под подозрение съществени за нашето национално битие полезности, разбирания и категории, които претърпяха многократни опити за проверка. Някои от тях, за жалост, сполучливи. Наложеното ни извън ръководство се пробва да ни убеди, че ние нямаме и не можем да имаме лични национални ползи отвън съответния военно-политически блок, който обитаваме, а ограничавания или изчезнал суверенитет е най-хубавото, което може да ни се случи. Ние, от Възраждане, не сме съгласни с това!

Промяната ще пристигна, когато вземем ориста си в свои ръце и свалим компрадорската върхушка от власт. След това, бърз съд и както се споделя, всекиму своето!

Възраждане – единствено ние можем!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР