Пропаднал пътен участък в Асеновград създава опасност за преминаващите. Граждани

...
Пропаднал пътен участък в Асеновград създава опасност за преминаващите. Граждани
Коментари Харесай

Улица в Асеновград пропада от години, трябват 145 000 лв.

Пропаднал пътен сектор в Асеновград основава заплаха за преминаващите. Граждани алармират, че част от улица " Странджа " се свлича от ден на ден с всеки минал месец. Проблемът е от години, а положението й се е влошило след последните превалявания от дъжд, по думите на хората. Живеещите в региона са алармирали способените органи, само че се оказва, че за укрепването и възобновяване на пътя е нужен повсеместен план.  Сумата, за осъществяване на строително-монтажните работи (СМР) възлиза на 145 000 лв. с Данък добавена стойност.
По проблема настоящо запитване от трибуната на локалния парламент насочи общинският консултант Дамян Борисов. От общината дадоха отговор, че компрометираният сектор е част от подпорна стена от каменна зидария, чиято приблизителна дължина е 36 метра и височина над 3,5 метра. Тя продължава до кръстовището сред улиците „ Странджа ” и „ Юговска ”.
Проектът за възобновяване планува подсилване на улицата посредством създаване на стоманобетонова стена по цялата дължина на каменната зидария, а освен по компрометираната права. Планирано е да бъде направена и нова улична настилка от павета в зоната на плановия сектор. За да бъде изпълнен планът, на 10.04.20 година локалната администрация е потърсила помощ от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне (МКВП) към Министерски съвет (МС), като е изпратено писмо с информация за рисковото положение на сектора и в този момент остава да чака отговора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР