Пропадна делото срещу 31-годишния Пламен Кралев, подсъдим за причиняване на

...
Пропадна делото срещу 31-годишния Пламен Кралев, подсъдим за причиняване на
Коментари Харесай

Отстраняват грешки по дело за пребит до смърт мъж преди 4 години в Пловдив

Пропадна делото против 31-годишния Пламен Кралев, обвиняем за причиняване на гибел по несъобразителност на 18-годишния Георги Кукувейков, след нанесена тежка телесна щета. По искане на юрист Светлана Званчева /защитник на подсъдимия/, делото ще бъде върнато на прокуратурата за премахване на неточности в обвинителния акт.
Прочетете още
Обвинението против Пламен е, че е предизвикал гибел по несъобразителност на Георги, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета – тежка черепно-мозъчна контузия, довела до заплаха за живота, както и съзнателно нанесена междинна телесна щета, изразяваща се в изтребване на зъби.

Действието се разиграло в първите часове на 1 ноември 2019 година Георги и приятелката му били в нощно заведение за Хелоуин, където зародил спор с компания от друга маса. Младежът бил изведен от защитата на дискотеката, тъй като бил несъответстващ, а неколцина мъже го последвали на открито, с цел да се разправят с него. След сигнал на приятелката му, която се върнала да потърси помощ, защитата на клуба се е намесила и предотвратила саморазправата.

Според обвинителния акт, в дискотеката Георги се опитвал да провокира Пламен. По-късно двете компании си тръгнали. Отправили се към чакащи таксита на близкия бул., като по пътя по-младият мъж отправил реплики към по-възрастния, който се засегнал и обидил от думите му.

В разследване на това, Пламен се насочил към Георги и му нанесъл мощен удар в лицето. 18-годишният мъж паднал по тил на асфалта на пътното платно, блъснал си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден бил сигнал на тел. 112 и потърпевшият бил откаран в болничното заведение, където изпаднал в кома и на 13 ноември 2019 година умрял.

Пред съда Пламен и отбраната му показаха подготвеност да признаят обстоятелствата разказани в обвинителния акт, след премахване на дребни неточности, касаещи телесните повреди и пропуски за точната дата за настъпването на гибелта на Георги. Ако след поправката на обвинителният акт Пламен Кралев се признае за отговорен, той ще получи с 1/3 по-лека присъда от избраната му от съда.

Защитниците на потърпевшите – юрист Йордан Давчев и юрист Георги Кутрянски желаеха отказ на прокурора по делото – Тодор Павлов поради подозрение за пристрастно обвиняване и риск от обективно и умерено протичане на делото. Те акцентираха като причина това, че в обвинителния акт не е разказано какво е ставало на масата на Кралев, а единствено на тази на убития.

„ В обвинителния акт не е разказано дали Кралев е консумирал алкохол, а това е от значително значение. Едновременно с това, детайлно е разказано какво са пили на масата на убития ”, сподели пред съда юрист Давчев.

„ Посочил съм и алкохолите и наркотичните субстанции по отношение на доказателствата, които са събрани ”, отбрани се от своя страна прокурор Павлов.

След малко заседание правосъдният състав, воден от арбитър Михаела Добрева реши, че няма основателни аргументи Тодор Павлов да бъде отведен като обвинител по делото.

В идващото съвещание ще бъдат прегледани настояванията на околните на убития Георги за конституирането им като частни обвинители и цивилен ищци в процеса.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР