Пропадане на част от подовата настилка във варненската детска градина

...
Пропадане на част от подовата настилка във варненската детска градина
Коментари Харесай

Извънредна ситуация и евакуация във варненска забавачка СНИМКИ

Пропадане на част от подовата настилка във варненската детска градина "Детски свят " е провокирало сериозна паника измежду управлението и личния състав на детското заведение, оповестява Varna24.bg, базирайки се на родители.

На подадения сигнал, съгласно който "градината се срутва ", неотложно са се отзовали от полиция, пожарна, Спешна помощ и районната администрация.

Част от пода във фоайето на остарялата постройка на ДГ "Детски свят " е вдлъбнат с към 5 см, което е довело до отваряне на фуга сред стената и пода, оповестиха от управлението на детското заведение. По първични данни повода за това е слягане на подова замазка.



Децата от двете групи са изведени на открито, те ще бъдат разпределени в други групи в новото крило на детската градина. Старата постройка е строена преди 45 години. Назначена е градивна експертиза, която да обследва обекта, осведомиха от пресцентъра на Община Варна.



Каква е действителната обстановка, изясни кметът на регион "Владиславово " Николай Костадинов: "Касае се за подово проваляне в остарелия корпус на детската градина, едно малко предверие, под което по мемоари на работещите в градината, преди време е минавала канализацията.

Персоналът се е изплашил, тъй като при пропадането се е чуло тропот и скърцане като при земетресение. Самото проваляне е от към 5-6 сантиметра, само че децата и чиновниците незабавно са били евакуирани.

На място са се отзовали от всички институции, които имат касателство в сходна обстановка, за наслада няма потърпевши, а единствено изплашени.



Тепърва мястото ще бъде обезопасено и съществено обследвано, с цел да се реши на какво се дължи пропадането на подовата замазка. Под нея има противоположен насип, няма някакви подземни пространства.

Пожарникарите са помогнали на личния състав при преместването на цялото съоръжение от групите, които се намират в този бранш на детската градина. Директорката на детското заведение ще сътвори организация, при която децата да бъдат настанени в новия корпус, тъй че да не бъдат затруднени родителите да ги оставят вкъщи.

След съществено проучване ще бъде осъществен и сериозен ремонт на този сектор, ще се извърши градивна експертиза ", разяснява Николай Костадинов.

Според информация на уеб страницата на детската градина, ДГ № 40 “Детски свят " е открита през 1976 година и действа с 10 групи при списъчен състав 272 деца. Дейността в детската градина се осъществяваше от 42 чиновници, от които 22 учители. ДГ № 40 “Детски свят " е общинска детска градина и обслужва централната част на ж.к. “Вл. Варненчик ".

Тя е институция, с построени във времето обичаи и жанр във възпитателно-образователната активност и дава качествена среда, в която децата съхраняват своята характерност и уникалност, свободно развиват уменията и гениите си.

В ДГ № 40 “Детски свят ", съгласно ЗПУО, се реализира ВОП, в сходство с условията на ДОС за ПВ, с тематики, познавателно наличие, подходи и средства, одобрени от Директора в Програмната система на ДГ.

В ДГ порастват здрави, свободни и щастливи деца, на които се подсигурява сигурността, зачитат се достолепието и правата им, образува се адаптивност към изменящата се среда, възпитават се в дух на мир, приемливост, умеене да живеят с другите, приобщават се към общочовешките полезности и българските обичаи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР