Промяната в световното клубно първенство по футбол ще започне с

Промяната в световното клубно първенство по футбол ще започне с ...

Новото световно клубно първенство се насочва към Китай с осем отбора от Европа.Промяната в световното клубно първенство по футбол ще започне с турнир в Китай през 2021 г., съобщава "Ню Йорк таймс". Според информацията азиатската страна е била единственият кандидат да приеме надпреварата.

Очаква се ФИФА да обяви промените в четвъртък след заседание в Шанхай.

Международната федерация от няколко месеца работи по идеята за разширяване и комерсиализиране на турнира. Целта е занапред той да се провежда веднъж на четири години и да е с 24 отбора.

В момента световното клубно първенство е всяка година, като рядко стават изненади, а интересът към него не е голям.

Твърдението е, че през 2021 г. началото на новия формат ще бъде поставено с турнир от 17 юни до 4 юли. Според информацията Европа ще има осем отбора - победителите в Шампионската лига и Лига Европа за последните четири сезона, а Южна Америка ще е с шест. Идеята е съставите да са разпределени в осем групи по три, като победителите ще продължават в четвъртфиналите.

ФИФА вярва, че клубовете от Европа ще променят мнението си и ще участват в турнира. През март големите играчи на континента заплашиха, че няма да играят в разширеното световно клубно първенство.

Източник: dnevnik.bg