Промяната в стила на живот провокира Петър Тачев от с.

...
Промяната в стила на живот провокира Петър Тачев от с.
Коментари Харесай

Кафе от смокини – алтернатива на традиционното

Промяната в стила на живот предизвика Петър Тачев от с. Медово да сътвори артикул, който да бъде безопасен и в същото време потребен за здравето на хората. Дълго търси кой да е той, до момента в който един ден попада на рецептата за смокиновото кафе.

„ Смокиновото кафе е от сушени смокини. Това е една антична южноамериканска рецепта. Идеята идва от Аржентина. Успях да доближи до рецептата посредством общи познати “. Това сподели в изявление за БГНЕС Тачев, който от дълго време мечтаел да способства за здравето на хората, създавайки безопасен артикул. Тачев акцентира, че обичайното кафе крие доста опасности за здравето.

„ Идеята е изгодите от обичайното кафе да ги получим от нещо изцяло безвредно, 100% природосъобразно. Аз по тази причина нарекох смокиновото кафе не опция, а кафе противовес. Традиционното кафе има редица минуси – високо кръвно, лишава част от минералите и витамините, води до обезводняване, неприятен сън и прочие “, уточни Тачев минусите на кофеиновото кафе.

Според него цената, която плащаме, с цел да бъдем будни в този момент е много висока и това към този момент може да се реализира с новата напитка, която е 100% естествен артикул.

„ Повечето хора ме питат дали смокиновото кафе има пораждащ и тонизиращ резултат. В нашия случай смокинята е хранителна добавка във тип на кафе. Тя съдържа витамини и минерали, които, с изключение на в смокините може да срещнем само и във формата. Отделно смокините съдържат аминокиселината триптофан, която е виновна за синтезирането на мелатонин – хормонът на положителния сън. В същото време тази аминокиселина се употребява от организма и за синтезиране на серотонин – хормонът на щастието. Ако пием смокиново кафе вечер – имаме добър сън, а в случай че пием заран – сме задоволително заредени за новия ден “, разкрива изгодите от приема на смокиновото кафе Тачев и прибавя, че пролетната отмалялост се дължи на неналичието на избрани витамини и минерали и когато те бъдат попълнени в организма човек се усеща жизнен и витален.

Попитан по какъв начин се създава естественият артикул, той е сбит и дава отговор, че всичко, което се влага са само смокини, които събират от дом на дом, тъй като не разполагат с ферма.

„ Кафето се създава на локална почва с български смокини. Те се взимат от дървото, по-късно ги изсушаваме, изпичаме и най-после ги смиламе. Няма никакви обработки, свързани с химическа интервенция. Единствената обработка е температурна, която ни оказва помощ да запазим продукта в този тип и да придаде този достоверен усет на кафе “, посочи Тачев.

Трябва да знаем още, че смокинята е един от трите хранителни добавки и антиоксиданти на нашата планета. Те имат високо наличие на калций, желязо и калий. Съдържат витамините Е, К и други Оказват благотворно деяние на хората, страдащи от анемия, продължителен гастрит, запек и неприятно храносмилане, стрес, астма. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР