Промяната в оперативната обстановка и в процесите налага създаването на

...
Промяната в оперативната обстановка и в процесите налага създаването на
Коментари Харесай

Младен Маринов: Сред учениците трябва да има информационна кампания за тероризма

Промяната в оперативната конюнктура и в процесите постанова основаването на антитерористични центрове. Това съобщи пред публицисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов по отношение на опита за терористичен акт на 16-годишно момче в Пловдив.

,,Идеята за тези центрове е обсъждана с господин Гешев и с основния прокурор и на равнище Министерски съвет. Това се прави за да се концентрира и обработва информацията, тъй че най-бързо да се стига до тази информация и дейностите, които се подхващат, да са координирани сред всички институции'', сподели още той.

Маринов посочи, че с смяна на ситуацията се постанова и смяна в организацията.

,,В момента има Национален контратерористичен център, който работи и в структурата на Национална организация "Държавна сигурност ". Той е точката за контакт, която имаме с външните партньори'', посочи той.

Попитан дали е имало други такива случаи, Маринов съобщи, че в полза на работата е добре те да не стават публично притежание.

,,Промяната не постоянно значи, че има някакъв проблем. Напротив. Ние би трябвало да вършим смяната преди да е пристигнал казусът и тогава, когато е необходима'', уточни той.

,,Аз не бих желал това дете да влиза в публичния фокус. По този метод ние го лишаваме от опцията то да се приспособява, в която и да е друга среда. С това дете би трябвало да се работи в посока то да се изведе от тази среда, в която е влезнало “, изясни министъра.

Той акцентира, че осведомителна акция измежду учениците би трябвало да се прави непрекъснато.

,,Тя се и прави, само че това не е работа единствено на Министерство на вътрешните работи. Трябва да залегне в Закона за тероризма. Там има изписани ограничения, които всяка една институция би трябвало да изпълнява'', добави Маринов.

Попитан за какво тъкмо този случай беше оповестен, министърът изясни, че е станало, тъй като е имало подготовка и набиране на субстанции, които в избрана компилация могат да основат гърмеж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР