Промяната ще настъпи с навлизането на мрежите от пето поколениеВ

...
Промяната ще настъпи с навлизането на мрежите от пето поколениеВ
Коментари Харесай

Смартфоните ще се сдобият с по-бързи дисплеи

Промяната ще настъпи с навлизането на мрежите от пето потомство

В момента екраните на смарт телефоните имат периодичност на освежаване 60Hz, само че до две години тя ще се увеличи до 90Hz и даже до 120Hz, в отговор на навлизането на мрежите от пето потомство
(снимка: CCO Public Domain)

Мащабното пускане на мрежи от пето потомство (5G) в международен мащаб ще подтикне производителите на смарт телефони да оборудват своите устройства с по-бързи дисплейни матрици, отбелязва DigiTimes.

В момента множеството смарт телефони имат екрани с периодичност на освежаване 60Hz. През 2020 година този параметър ще се усили до 90Hz или даже 120Hz, което би трябвало доста да усъвършенства потребителското преживяване при взаимоотношение с мобилните устройства.

5G технологията предлага по-висока скорост на трансфер на данни, спрямо предходните генерации мобилни мрежи. Смартфоните с поддръжка на 5G ще могат да демонстрират по-качествени изображения по-бързо, в това число с нараснала периодичност на освежаване.

Честотата на възобновяване на екрана отразява броя на вероятните промени в изображението за една секунда. Просто казано, при 60Hz картината на екрана се „ прерисува ” 60 пъти в секунда. Колкото по-висока е честотата, толкоз „ по-жива ” и по-гладка е динамичността на изображението.
още по тематиката
На пазара сега има единствено няколко смарт телефона, които поддържат периодичност на освежаване 120Hz. Сред тях е моделът Sharp Aquos Zeta. Предлагат се и таблети iPad на Apple с такива екрани.

Според известния източник Ice Universe, чиито течове неведнъж се удостоверяват, до 2021 година флагманските смарт телефони към този момент няма да употребяват екрани с периодичност на освежаване 60Hz. Новите устройства ще бъдат оборудвани с екрани с периодичност 90Hz или по-висока.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР