Промяната“ отхвърля предложението на ГЕРБ за евроатлантическо управление. След няколко

...
Промяната“ отхвърля предложението на ГЕРБ за евроатлантическо управление. След няколко
Коментари Харесай

„Промяната“ не искат с ГЕРБ, държат зимата да са опозиция

„ Промяната “ отхвърля предлагането на ГЕРБ за евроатлантическо ръководство. След няколко дни тишина, от Политическа партия дадоха конференция в БТВ.

„ Категорично беше взето решение, че ще бъдем съпротива. 500 000 гласоподаваха за нас да не влезем в „ Коалиция на кражбата “, оповестиха от Политическа партия.

Асен Василев, сходно на Иван Костов преди години, не скри че е афектиран на българите.

„ Избирателите можеха да изберат дали желаят ръководство като последните 8 месеца или да се върнат като при Борисов. Направихме доста сложна и комплицирана коалиция на правилото, че би трябвало да има нов модел на ръководство “, изясни той.

Предложението на Бойко Борисов беше парламентарните партии да спрат да чертаят разграничителни линии и да опитат да се обединят към евроатлантически цели и финансово-икономически цели за излизане на страната от рецесията.

Според Василев най-важното за България сега е да има устойчиво ръководство, само че това не трансформира позицията на Политическа партия.

„ Ние ще сме градивна съпротива, няма да пречим на сформирането на кабинет “, даде обещание Асен Василев.

„ Най-важно за българските гласоподаватели е по какъв начин ще минат тази зима. И това са политиките, ние ще в действителност ще бъдем градивна съпротива “, даде обещание Кирил Петков. И изброи – първо Закон за КПКОНПИ и второ – орган за следствие на основния прокурор от арбитър.

Сред другите „ големи цели “ на Политическа партия, които няма да желаят да изпълнят като част от ръководството, са минималната заплата да стане 50% от междинната, растеж на пенсиите от 20%, нова формулировка за енергийна беднотия и още няколко точки от програмата на Българска социалистическа партия.

„ Запазване на данъчната политика, доста значимо е да кажем, няма да се усилват никакви данъчни ставки “, даде обещание още Петков. Сред проектите им с изключение на големите разходи и влиза и ограничение на бюджетния недостиг до 3% и влизане в еврозоната и Шенген. След ръководството на „ смяната “, за 2023 година се оформя забележителен по мярка недостиг от над 11 милиарда лева, което е 6,8% от Брутният вътрешен продукт по данни на служебния финансов министър Росица Велкова.

„ Ние ще бдим над всеки лев на българския поданик “, закани се водачът на Политическа партия.

Попитан за проектите на Румен Радев за закупуване на самолети „ Грипен “, Кирил Петков даде да се разбере, че не утвърждава своеволията на президента.

„ Тук ясно би трябвало да се съобщи, че този вид решения, които включват многомилиардни употребения на публични средства, би трябвало да се вземат, не е роля на служебния кабинет да взима такива значими решения сега, в който към този момент се сформира новия парламент “, сподели буквално Петков.

Той отхвърли американски напън да има държавно управление. „ Дори и да има подобен, ние не се поддаваме на никакъв напън “, сподели Кирил Петков.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР