Промяната остави България без пътища. Това се казва в декларация

...
Промяната остави България без пътища. Това се казва в декларация
Коментари Харесай

Безсрочна стачка на пътищарите в цялата страна от сряда

Промяната остави България без пътища. Това се споделя в декларация Българска браншова камара " Пътища ".

От организацията декларират, че повече от една година организират срещи, водят договаряния, показват разбори и провеждат протестни дейности, с цел да защитят труда на работещите в бранша и да обезпечат на жителите безвредни условия на пътешестване по пътната мрежа на страната.

" Направихме десетки взаимни отстъпки и отстъпки, с цел да покажем своята отговорност към страната и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към нужните равнища и работещите в сектора към обикновено битие ", акцентират от камарата.
 Петков отказал одит на пътищата - било политически недопустимо
Петков отказал одит на пътищата - било политически недопустимо

Това твърди Богдан Милчев от Института за пътна сигурност

Те насочат и редица обвинявания против ръководството на " Промяната ":
Пълна липса на действителни дейности и тотална некадърност за държавническо поведение Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, за бягство от конституционно вменени отговорности и размиване на отговорността за положението на строителния бранш Безотговорни способи и тактики, целящи осъществяване на политически кампании Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно осъществени поправки и индексация на цените в строителството Доклади, написани от некомпетентни междуведомствени работни групи, формирани в главната си част от погрешни изказвания, опровергани в това време от други държавни институции. Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени компаниите от пътния бранш, които са изграждани с години и са основни детайли от икономическия живот в страната Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност докара до прекъсване на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е държанието в 21 век българската страна да не съумява да приключи главните си пътни артерии, поради некомпетентни " политици " и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, тъй като се мери в изгубени човешки животи.
" Последният епизод от сагата с българските пътища беше едноличното решение на Председателя на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление към Народното Събрание за анулация на съвещанието, което трябваше да се организира на 21 юли 2022 година и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на към този момент осъществени действия и да одобри промените в Закона за публичните поръчки, които да разрешат индексация на цените в строителството, за да се завършат стартирани стотици обекти, в това число финансирани с европейски средства и да се защищити България от наказания и загуба на милиарди левове, по този начин нужни за вложения в инфраструктурата на страната. С това чашата преля! ", акцентират от Българска браншова камара " Пътища ".
 Пътищарите желаят с нова комисия да си обезпечат заплащанията
Пътищарите желаят с нова комисия да си обезпечат заплащанията

Опасяват се въпросът да не увисне поради неработещ парламент

От организацията са безапелационни, че няма повече да следят " по какъв начин некомпетентни и безскрупулни лъжци разрушават инфраструктурата на страната и заплашват живота и здравето на хората и икономическото развиване на страната ".

Затова на 26 юли 2022 година камарата ще организира конференция , на която ще покаже която хронологично и с имена хората, които смята за отговорни за настоящето положение на строителния бранш в страната, и ще запознае обществото с последствията, които чака да настъпят от дейностите и бездействията на същите тези хора.

От 27 юли 2022 година стартират безсрочни протестни дейности на пътищарите в цялата страна. От браншовата организация показват, че стачката ще продължи до момента в който в България се намерят държавници, които да подхващат нужното за нормализиране на бранша. Подробности ще бъдат показани на конференцията на следващия ден.

" Обръщаме се за поддръжка към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството :

Приятели, това не е битка за парите на осем души, както манипулативно и погрешно твърди един потвърден извършител на Конституцията! Това е борба за оцеляването на един цялостен стопански бранш и на стотиците хиляди работещи в него ", акцентират от Българска браншова камара " Пътища ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР