Промяната на стратегията на Ford за електрическите автомобили става 6

...
Промяната на стратегията на Ford за електрическите автомобили става 6
Коментари Харесай

Ford също залага на електрическите автомобили

Промяната на тактиката на Ford за електрическите коли става 6 месеца, откакто Джим Хакет (на снимката) замести предходния основен изпълнителен шеф Марк Филдс.

© Brendan Mcdermid Още по тематиката
Китайската Geely придобива дял в производителя на камиони Volvo Group

Собственикът на Volvo Cars ще заплати 3.5 милиарда евро за 8.2% от компанията
2 яну 2018
Ford и Alibaba се сплотяват при продажбата на коли в Китай

Автомобилният колос е окуражен да генерира високи доходи на най-големия авто пазар
7 дек 2017 Първият електромодел на компанията се чака да излезе на пазара на 1 март. Ford ще усили вложенията си в електрически автомобили до 11 милиарда $ до 2022 година Това е доста по-голяма сума от оповестената по-рано от американската компания в размер на 4.5 милиарда $, която трябваше да бъде вложена до 2020 година, оповестява Reuters.

Плановете

Компанията възнамерява до пет години да разполага с 40 модела електрическия автомобил в портфолиото си, съобщи ръководителят Бил Форд на автомобилното ревю в Детройт. По думите му 16 от моделите ще са изцяло електрически, а останалите ще бъдат хибридни.

Разходите на компанията за създаване на нови модели за 2016 година са се покачили по отношение на миналата година от 6.7 до 7.3 милиарда $, отчитайки растеж от 8.3%.

" Това, което научихме от първата вълна електрически автомобили, е, че хората желаят в действителност хубави артикули ", разяснява Джим Фарлей, президент за интернационалните пазари в компанията. За да удовлетвори високите условия на потребителите, Ford ще се опре на към този момент одобрените си, най-популярни модели, които ще направи електрически.

По време на ревюто компанията загатна за стартирането на първия си електромобил на 1 март, без обаче да разкрие повече детайлности. Американската компания разкри единствено един модел - Mach 1 ще излезе през 2020 година и ще бъде въодушевен от спортните коли Мустанг от 60-те и 70-те години на предишния век.

Промяната на тактиката на Ford за електрическите коли става 6 месеца, откакто Джим Хакет замести предходния основен изпълнителен шеф Марк Филдс. През октомври компанията оповести, че е основал екип, който да спомогне за световното развиване на електрическите коли.

Някой от електромоделите ще бъдат основани в взаимното дружество на Ford на китайския пазар. Шериф Макарби, вицепрезидент по самостоятелните и електрическите коли, показа че една от задачите на екипа е да откри и развие връзки с други компании в областта на електрическите коли, в това число и снабдители в някой пазари.
" Тези 11 милиарда $, които виждате, това значи, че залагаме всичко. Единственият въпрос е ще ни поддържат ли потребителите, а ние мислим, че ще го създадат ", съобщи Бил Форд.

Тенденциите

Конкурентите на Ford също ще усилват доста предлагането на електрически автомобили в близко бъдеще. General Motors, Toyota и Volkswagen към този момент имат проекти за нападателно нахлуване на този пазар.
GM разгласи предходната година, че има намерение да сътвори още 20 нови електрически коли до 2023 година, средствата за които ще дойдат от плануваната облага от продажбата на обичайните коли в Съединени американски щати и Китай.

През ноември Volkswagen също разгласи желанието си да вложи 40 милиарда $ до края на 2022 година за тази цел, като единствено два месеца по-рано задачата беше 20 милиарда до 2030 година
Toyota бърза да комерсиализира нова технология за акумулатори през първата половина на 2020 година, която би понижила разноските за произвеждане на електрически коли.

Въпреки смяната в тактиките на водещите автомобилни производители, към този момент търсенето на електроколи е едвам 1% от общото в бранша.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР