Промяната на Конституцията е идея на СДС. Ние считаме, че

...
Промяната на Конституцията е идея на СДС. Ние считаме, че
Коментари Харесай

Идеята за нова Конституция била на СДС

Промяната на Конституцията е концепция на Съюз на демократичните сили. Ние считаме, че огромна част от проблемите на българската политика и митингите от 2013 и в този момент са свързани с това нещо. Тази Конституция показва модел на олигархически капитализъм. Това сподели някогашният ръководител на Съюз на демократичните сили Пламен Юруков.

По думите му ГЕРБ са избързали с съответното предложение, а е трябвало да изчакат. Пред Bulgaria on air Юруков разяснява, че сега двете водещи партии са в рецесия.

"Когато те са в рецесия, ще търсят нови решения. За генерална смяна на устройството на страната - първо би трябвало да има един доста по-сериозен и професионален спор, който не се случва ", счита още той.

От ГЕРБ внесоха изненадващо плана за нова Конституция и желаеха привикване на Велико национално заседание. Вече стартираха и консултациите с представителите на другите партии в Народното събрание. Имаше диалози с Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Принципна поддръжка се чака от Воля, а от ГЕРБ даже загатнаха, че някои депутати от Българска социалистическа партия също са подготвени да гласоподават с ръководещите.

Развръзката по тематиката се чака след 2 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР