Промяната на името на Република Северна Македония е изключително скъп

...
Промяната на името на Република Северна Македония е изключително скъп
Коментари Харесай

Коста Филипов: Промяната на името на Република Северна Македония е скъп процес

Промяната на името на Република Северна Македония е извънредно безценен развой, който е за сметка на страната. В известие на Министерството на външните работи на Република Северна Македония до Организация на обединените нации и всички интернационалните организации, които са признали македонската страна с името Република Македония, се показва да се преценяват с новото име на страната. Това разяснява журналистът Коста Филипов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Вижте и още във видеото.

На всички гранични пунктове се трансформират табелите с новото име на страната. Паспортите и персоналните карти на жителите би трябвало да се сменят с нови. Процесът важи и за наименованията на формалните институции, националното радио и телевизия, разясни Филипов. Той показа, че само македонската " Академия на науките " се е противопоставила на промяната на наименованието си, само че и тази институция ще извърши смяна в името си.

Филипов подсети, че следва предизборна акция за президентските избори в Република Северна Македония.
Коста Филипов: На 21 април ще е първият тур на предизборните избори. Очертава се борбата да е доста остра.
Според него Зоран Заев осъзнава, че неговото ръководство е набрало добра инерция и има поддръжка от интернационалната общественост с приемането на участието в НАТО.
 Голямата промяна на името Северна Македония стартира Голямата промяна на името Северна Македония стартира
Нови табели по границите за три дни, нови регистрационни номера за колите до четири месеца, нови паспорти до края на годината и нови банкноти до 2020...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР