Промяната е налице и видима. Политиката се разви в тези

...
Промяната е налице и видима. Политиката се разви в тези
Коментари Харесай

Сачева: Решенията за отваряне и затваряне са здравни

Промяната е налице и забележима. Политиката се разви в тези 24 години. Тогава въздухът миришеше на революция, а България получаваше обществени и хранителни помощи. Това съобщи общественият министър Деница Сачева във връзка 24 години от паметната дата 4 февруари 1997 година, когато Българска социалистическа партия връща мандата за сформиране на ново държавно управление.

" Трябва да пазим душeвността на хора, по тази причина върнахме децата на учебно заведение. Във фитнесите пък са взети доста положителни ограничения - задоволително пространство, дезинфектанти. Трябва да се научим да живеем с вируса, не може да стоим затворени непрекъснато ", сподели още министърът.

" Решенията за отварянето и затварянето на страната се дължат единствено на здравните специалисти и Щаба, а не на политическа база ", разкри Сачева.

" Трябва да има баланс сред това да даваме глътка въздух на браншовете и запазването на здравето ", разяснява общественият министър.

За ограниченията в помощ на засегнатите сектори и жители:

" Пенсионерите ще получават по 50 лева в допълнение до края на изключителната епидемиологична конюнктура - месец април. Мярката 60/40 е най-успешна - по нея са изплатени 800 млн. лева Общо 2 милиарда лева са стигнали до хората ", твърди министърът на труда и обществената политика.

" Имаше забавяне на държавните помощи на 2300 души, чиито документи бяха забавени. В доста документи имаше сбъркани ЕГН-та, имена и банкови сметки. Декларацията е напълно семпла ", съобщи тя.

" Част от бранша се изсветли - оказа се, че много служащи са упражнявали специалност без трудов контракт ", изясни общественият министър.

Безработицата е 7% към януари месец - лек растеж от декември, заяви общественият министър.

Деница Сачева разяснява и политическите тематики:

" Листите на ГЕРБ за депутати още се редят. Рано е да предвиждаме какво ще се случи на 4 април. Сега би трябвало да си свършим работата като държавно управление. Фокусирали сме се върху решаването на проблемите, а не върху празни приказки ", разяснява общественият министър.

" Българска социалистическа партия в този момент е прекомерно ангажирана със себе си, с цел да е потребна на страната ", разгласи Сачева.

Говоренето на Цветан Цветанов се отрази консолидиращо. Всички сме възмутени, само че той работи сплотяващо, разкри Деница Сачева.

" Това, че Радев тича пред вятъра си е негова тактика, само че тя е неработеща. Очевидно Радев притиска Българска социалистическа партия за решение, по отношение на кандидатурата му за втори мандат ", добави министърът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР